Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2020

Δημοτικό με ψηφίσματα για βαρέα, μισθούς καθαριστριών και κόκκινα δάνεια

dimotiko symvoulio3

Οι επόμενες κινήσεις για πάρκο, παιδικές χαρές, δρόμο/καρμανιόλα  στο ΚΤΕΛ

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο είχαμε πλήθος ψηφισμάτων και προτάσεων που ήρθαν ως προτάσεις εκτός ημερήσιας, κυρίως από την αντιπολίτευση. Αρχικά, και με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν με τον θάνατο ενός νέου πατέρα έξω από το ΚΤΕΛ Αγρινίου, οι κ.κ Τραπεζιώτης και Μερμίγκης έφεραν το ζήτημα ως κατεπείγον αλλά αποφασίστηκε να δοθεί χρόνος σε άλλο δημοτικό συμβούλιο για να εξεταστούν όλες οι παράμετροι, όπως το γεγονός ότι το έργο αν και είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας γίνεται από το υπουργείο(με έδρα μάλιστα δημόσιο οργανισμό στην…Πρέβεζα!)και μάλιστα όχι όλο, καθώς ακριβώς έξω από το ΚΤΕΛ το καθεστώς είναι άλλο! Για το ζήτημα αυτό ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι είναι σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Λύτρα για να μπουν ελαστικές μπάρες όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες  όμως για κάποιον λόγο εξαφανίστηκαν.

Για το πάρκο, μετά από ερώτηση Τραπεζιώτη, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι το έργο πρέπει να απενταχτεί και να πάμε σε νέα μελέτη, ενώ ο ίδιος επικεφαλής παρουσίασε προβλήματα σε παιδικές χαρές του δήμου κι ο δήμαρχος Αγρινίου απάντησε ότι γίνεται καταγραφή των προβλημάτων και θα γίνουν παρεμβάσεις. Παράλληλα για το 7ο δημοτικό σχολείο πληροφορήθηκε το σώμα ότι είναι έτοιμο για να λειτουργήσει εντός των ημερών, μετά από σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Καμμένου.

Τρία ακόμη θέματα ήρθαν για υιοθέτηση ψηφίσματος, το πρώτο από τον κ. Τραπεζιώτη για τα βαρέα ανθυγιεινά που θίγονται από τον έκθεση της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, όπου αποφασίστηκε να υιοθετηθεί η ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ σχετικά με το σημαντικό αυτό ζήτημα. Το δεύτερο από τον κ. Γκρίζη για τους μισθούς των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων για τις οποίες προβλέπεται μείωση κατά 10%. Κι εδώ αποφασίστηκε να υιοθετηθεί ανάλογο ψήφισμα της ΠΕΔ πρόσφατα. Τέλος για το θέμα της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα κόκκινα δάνεια ο κ. Μοσχολιός ζήτησε μια πρωτοβουλία από το σώμα για να καταλήξει αυτό στην υιοθέτηση του αντίστοιχου περσινού ψηφίσματος για το ίδιο θέμα, καθώς οι αποφάσεις και πάλι έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις, απλά από άλλη κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι ερωτήσεις έγιναν ακόμη για την ανάγκη επιστημονικού συνεργάτη δημοσιογράφου/διεθνολόγου από τον δήμαρχο Αγρινίου, όμως δεν συζητήθηκε το θέμα, καθώς και για ένα νομικό ζήτημα που έχει παρουσιάσει η εφημερίδα «Εβδομάδα» στην οργάνωση των γιορτών για τα φετινά Χριστούγεννα , όπου για το θέμα αυτό η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου ανάφερε ότι από 27/4/2015 την απόφαση για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου κάνει η επιτροπή κοινόχρηστων χώρων, ενώ οι δημοπρασίες συνεχίζονται χωρίς ενστάσεις μέχρι τώρα.

DSCN8989

dimotiko symvoulio1 dimotiko symvoulio2 dimotiko symvoulio3 DSCN8968 DSCN8974 DSCN8980 DSCN8981 DSCN8984 DSCN8987 DSCN8989 DSCN8990 DSCN8991 DSCN8992

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.