Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Μόλις πριν από 3 μήνες – και λίγες ώρες πριν αυτή ορκιστεί – είχαμε αποκαλέσει την νέα τότε κυβέρνηση ΄΄Παπαδήμου΄΄ σαν μια ΄΄ κυβέρνηση – πλυντήριο πολιτικών ευθυνών όλων εκείνων που με τις πρακτικές και πολιτικές επιλογές τους έφεραν τη χώρα στην πλήρη απαξίωση και τους πολίτες στην έσχατη ανέχεια και απόγνωση ΄΄ .
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΜΕ.
Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση εθνικής υποτέλειας για τη χώρα, καταλήστευσης και πλήρους φτωχοποίησης για τον λαό της.
Την Κυριακή τα φερέφωνα της Τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων θα ψηφίσουν ένα νέο σύμφωνο εθνικής μειοδοσίας και θα παραδώσουν τον Εθνικό πλούτο και τους Έλληνες πολίτες, πισθάγκωνα δεμένους, στους τοκογλύφους – δανειστές.
Δεν μπορεί να υπάρχουν πια διλλήματα για κανέναν.
Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμιά νομιμοποίηση, από τη στιγμή που η εξουσία της δεν πηγάζει από την λαϊκή βούληση.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους εμπόρους, όλους τους συμπολίτες, όλους τους Έλληνες, να διατρανώσουν με κάθε τρόπο, με κάθε πρόσφορο μέσο, την αντίσταση και την αντίδρασή τους απέναντι στην νεοκατοχική κυβέρνηση.
Ο αγώνας όμως δεν σταματά την Κυριακή. Οφείλουμε και πρέπει να είναι διαρκής και πολυδιάστατος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου δηλώνει την συμπαράστασή του σε όλους όσους αγωνίζονται σήμερα.
Άμεσα θα δρομολογήσει μέσα από τα όργανά του δράσεις που θα καταδείξουν με τον πιο έντονο τρόπο τα τεράστια προβλήματα που σήμερα ταλανίζουν τους εμπόρους και δεν διαφέρουν στην πραγματικότητα από αυτά των άλλων κοινωνικών ομάδων, των εργαζόμενων, των ανέργων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των μεταναστών.
Οι πρώην εργαζόμενοι και νυν άνεργοι, οι εξαθλιωμένοι οικονομικά νεόπτωχοι απασχολήσιμοι πολίτες, οι εγκαταλειμμένοι στη μοίρα τους συνταξιούχοι, οι εξαπατημένοι νέοι που το αυτονόητο δικαίωμά τους στη ζωή και την εργασία έχει καταστεί γι’ αυτούς απατηλό όνειρο, ήταν ( ή έπρεπε να είναι ) οι εν δυνάμει πελάτες μας.
Ήταν ( ή θα πρέπει να είναι ) αυτοί που κρατούσαν τα μαγαζιά μας ανοιχτά και εμάς αξιοπρεπείς επαγγελματίες και οικογενειάρχες.
Μια κοινωνία όμως καταδικασμένη στη φτώχεια και την εξαθλίωση δεν μπορεί να στηρίξει ούτε τον παραγωγικό της ιστό, ούτε φυσικά και τους εμπόρους.
Δεν έχουμε να χάσουμε πια τίποτα.
Αν νικήσουμε μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.