Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ψηφοφορία και για το 8ευρω της συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο!

Ψηφοφορία και για το 8ευρω της συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο!

DSCN5734

Η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρση του

Σημαντικά θέματα απασχόλησαν χθες την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, ωστόσο εκτός αυτής στην αρχή τέθηκε και το θέμα των 8 ευρώ που θα είναι η συμμετοχή αθλητών στον 8 ημιμαραθώνιο Μιχάλης Κούσης που θα διεξαχθεί την 1η Μάρτη στο Αγρίνιο.
Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν ανακοινώσεις (Λαϊκή Συσπείρωση, Ανυπότακτο Αγρίνιο) για το θέμα ωστόσο η αντιπολίτευση εξέφρασε και στο Σώμα τη διαφωνία της καθώς κάνει λόγο για χαράτσι
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης υπεραμύνθηκε της επιλογής του δήμου τονίζοντας μια ακόμη φορά πως το ποσό των 8 ευρώ το οποίο ορίστηκε ως αντίτιμο συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα των 5000 μέτρων αθιερώθηκε για πρώτη φορά από φέτος, μετά από πρόταση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγρινίου η οποία έγινε δεκτή. Όπως ανέφερε σε όλους τους μαραθωνίους και Ημιμαραθωνίους, ακόμη και πιο μικρούς αγώνες των 5 χλμ, υπάρχει συμμετοχή και το 8ευρω είναι το χαμηλότερο ποσό και αφορά το πακέτο που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, ενώ μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.
Οι αντιπολίτευση επέμεινε στις απόψεις, ο πρώην δήμαρχος Αγρινίου Π.Μοσχολιός έκανε λόγο για προσβολή της μνήμης του Μιχάλη Κούση.
Σύμφωνα με το Ανυπότακτο Αγρίνιο «ο λαϊκός αθλητισμός και η αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να γίνεται εμπόρευμα και βορά στα χέρια χορηγών ούτε να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα η επιβολή του χαρατσιού για την ενίσχυση άλλων φιλανθρωπικών σκοπών, στις οποίες ο ίδιος ο δήμος θα έπρεπε να πρωτοστατούσε δημιουργώντας εκείνες τις δομές (κοινωνικά φροντιστήρια κι όχι μόνο), που θα ελάφρυναν τον κόσμο της εργασίας που πλήττεται θανάσιμα απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές».
Για το θέμα εξάλλου η Λαϊκή Συσπείρωση είχε αναφέρει καλέσει τη δημοτική αρχή να σταματήσει να βλέπει το δικαίωμα στην άθληση σαν κερδοφόρα μόδα «τουριστικού αθλητισμού». « Απ’ ότι φαίνεται αυτό το αθλητικό γεγονός της πόλης μας, μετά από 8 χρόνια δεν ξεφεύγει από τον γενικό κανόνα. Αυτόν που θέλει σήμερα, το κάθε αθλητικό γεγονός να είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από την αγωνιστική ουσία, αλλά και να αποτελεί το πρόσφορο έδαφος για διαφημιστικές προβολές και κέρδος, αλλά και το πιο ανησυχητικό και επικίνδυνο που είναι η ευκαιρία για την προβολή του απαραίτητου και (χρήσιμου) φιλανθρωπικού προφίλ των «κοινωφελών σκοπών» και μια αφορμή να κρυφτεί η πραγματικότητα», υποστήριξε.
Το συμπέρασμα πάντως στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εξήχθη δια της ψηφοφορίας. Η παράταξη της δημοτικής αρχής ψήφισε υπέρ της διατήρησης του 8ευρου στην προκύρηξη του αγώνα και η αντιπολίτευση κατά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.