Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ψυχραιμία στην “Πανδημοτική”, αναβρασμός στη ΝΔ

Ψυχραιμία στην “Πανδημοτική”, αναβρασμός στη ΝΔ

Oι ραγδαίες χθεσινές πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν και το τοπικό πολιτικό σκηνικό λόγω της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ του Δ. Σταμάτη. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είναι όμως και επικεφαλής της παράταξης που στηρίχτηκε από τη ΝΔ στο δήμο Αγρινίου και είναι σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Φυσικά αυτή η ιδιότητα δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις ωστόσο αυτές προκαλούν σχετικό προβληματισμό και συζητήσεις μεταξύ των μελών της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας.
Μιλώντας με συμβούλους της παράταξης το agrinionews.gr διέγνωσε πως πρόβλημα συνοχής στην παράταξη λόγω της απόφασης Σταμάτη δεν υπάρχει. Ασχέτως αν συμφωνούν ή όχι με την επιλογή του βουλευτή οι δημοτικοί σύμβουλοι αναγνωρίζουν ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του να κάνει τις επιλογές του στο Κοινοβούλιο». Ωστόσο υπάρχουν σύμβουλοι που εκτιμούν ότι θα καλό θα ήταν να ενημερωθούν άμεσα από τον επικεφαλής τους για τη συλλογιστική που τον οδήγησε στην απόφαση του αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι. «Ο Σταμάτης διεκδίκησε τον δήμο και συνέχισε και στα δημοτικά έδρανα σε απολύτως αντιμνημονιακή ρητορική. Οποιαδήποτε αλλαγή στη στάση του θα έπληττε ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του ακόμη και αν επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου το δήμο» ανέφερε χαρακτηριστικά σύμβουλος της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας.
Ωστόσο σε άλλο επίπεδο, αυτό του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία επικρατεί έντονος προβληματισμός για τις χθεσινές εξελίξεις και την εικόνα που έδωσε το κόμμα. Πολλοί κάνουν λόγο για ανεπίτρεπτη στροφή του Αντώνη Σαμαρά ενώ πολλά στελέχη εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την αδυναμία του κόμματος να επιβάλλει πειθαρχία και να δείξει την απαιτούμενη συνοχή. Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι πως στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης τηλεφωνούν σε τοπικά στελέχη επιχειρηματολογώντας υπέρ της στάσης του προέδρου του κόμματος ενώ εσπευσμένα κλήθηκαν στην Αθήνα οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ.

Πυρά και στο facebook

Eνδεικτικό εξάλλου της κατάστασης στη ΝΔ είναι η αναφορά στο facebook μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος από το Νομό, παραδοσιακού φίλου του Αντώνη Σαμαρά. Γράφει το σημαίνον στέλεχος: ”  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ 20 ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.-ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ Η ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ(ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ)ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ!”

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.