Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ψωμί Ελιά και… κεντροαριστερά

ψωμι

 Δεν είναι σαφές αν το κάνουν επίτηδες αλλά οι…κεντροαριστεροί το πάνε φιρί-φιρί να στείλουν όσους θα μπορούσαν να τους ψηφίσουν οπουδήποτε αλλού εκτός από την…Ελιά. Διότι ενώ μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται αγώνας μεταξύ “γηγενών”(κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας) και ΠΑΣΟΚογενών(που έχουν και πείρα από αυτοδιοικητικούς θώκους)για το ποιος θα προκριθεί τοπικά, η κεντροαριστερά κάνει ομφαλοσκόπηση.
Αν σκεφτεί κανείς και μόνο ότι π.χ. στο Αγρίνιο σήμερα αρχίζει το απόγευμα στο πάρκο η κουβέντα ανάμεσα στα στελέχη και τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιον σκέφτονται για τις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης και το Σάββατο θα γίνει Κεντρική Επιτροπή ίσως και με αποφάσεις, θα περίμενε να είναι ξεκάθαρο ποιοι σκέφτονται συνεργασίες από τους “κοντινούς” στο ΣΥΡΙΖΑ χώρους με την αξιωματική αντιπολίτευση.
Όπως η ΔΗΜ.ΑΡ για τις τοπικές εκλογές, από τη στιγμή που ο Κουβέλης λέει ότι δεν θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ την ώρα που και αρκετοί ΠΑΣΟΚοι λένε επί της ουσίας ότι “καλό θα ήταν να συνεργαστούμε αλλά όχι με τα…βαρίδια μας”! Ενώ ξέρουν παράλληλα και ότι  έχει καεί το ενδεχόμενο κοινών “κυβερνητικών” υποψηφίων, αφού ούτε η ΝΔ φαίνεται να θέλει κάτι τέτοιο!
Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που ο Κουβέλης έχει πει ότι όσους στήριξε η ΔΗΜ.ΑΡ ανά την Ελλάδα και ξανακατεβαίνουν θα τους ξαναστηρίξει!
Τα βαρίδια έχουν όνομα και λέγονται “Βαγγέλης” και “συγκυβέρνηση” μόνο που κανένας δεν ανοίγει και επίσημα την κουβέντα.
Οπότε σε πολλές πόλεις-ανάμεσά τους και το Αγρίνιο-υπάρχει στην κεντροαριστερά το απόλυτο μπάχαλο. Κάποιοι απορρίπτουν κάποιους και όλοι μαζί έχουν διαφορετική προσέγγιση ανάμεσα σε αυτοδιοικητικές και μελλοντικές εθνικές εκλογές. Στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ είναι και κείνα που είδαν με καλό μάτι τη δημιουργία της Ελιάς, στελέχη είναι και εκείνα που τοπικά θέλουν συνεργασίες με το ΣΥΡΙΖΑ ή σκέφτονται κάτι τέτοιο και μετά από εθνικές εκλογές. Πολύς θόρυβος για το τίποτε από μικρές σε τελική ανάλυση ομάδες στελεχών; Καμιά φορά οι συμβολισμοί μετράνε πιο πολύ από τους αριθμούς στο σχεδιασμό εκλογικών αναμετρήσεων.
Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.