Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

«Ωράριο» καπνίσματος σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τους δημόσιους κλειστούς χώρους

«Ωράριο» καπνίσματος σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τους δημόσιους κλειστούς χώρους

kapnisma_708Πλάνο να επιβάλει… ωράριο στο κάπνισμα, σε ό,τι αφορά τους δημόσιους κλειστούς χώρους, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας.

Το εν λόγω σχέδιο που δρομολογείται αφορά εστιατόρια, μπάρ, καφενεία και κέντρα διασκέδασης. Ετσι, οι σκέψεις είναι να απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα και να επιβάλλονται βαριά πρόστιμα στα εστιατόρια, κυρίως σε ώρες που επιλέγουν οι περισσότεροι για το γεύμα ή το δείπνο τους που μπορεί να είναι από τις 13:00 έως τις 16:00 το απόγευμα, και από τις 21:00 έως τις 00:00 το βράδυ, σύμφωνα με την «Ημερησία».

Στο μεταξύ, σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, σύμφωνα με τα οποία το 51,2% των ανδρών και το 25.7% των γυναικών είναι συνέχεια με ένα τσιγάρο στο χέρι.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. POL

  Πιστεύω ότι οι καρεκλοκένταυροι των υπουργείων πρέπει να πάρουν σοβαρά την υγεία και υγιεινή του Νομού, να σηκωθούν από τις φαρδιές αναπαυτικές καρέκλες τους και να αφήσουν τα ημίμετρα εισπρακτικού χαρακτήρα.
  Ημερίδες, συνέδρια , κ.λ.π. δεν έχουν γίνει στο Νομό μας ΠΟΤΕ για όλα αυτά που αφορούν την Υγεία που κόπτονται τόσο πολλή.
  Αντίθετα εισπρακτικά μέτρα με πρόστιμα και ποινές δεν οδηγούν πουθενά.
  Ο Έλληνας είναι και θα παραμείνει Έλληνας με το τσιγάρο του , τη ρετσίνα του , το ποτό του , τους παραδοσιακούς μεζέδες του τα ήθη και τα έθιμά του και δεν μπαίνει σε καλούπια σώνει και καλά που προσπαθούν να περάσουν οι ευρωπαϊστές.
  Προσπαθούν σώνει και καλά να μας φορέσουν ένα ημίψηλο και να παριστάνουμε τους Ευρωπαίους, χορεύοντας στους ρυθμούς που μας επιβάλουν αυτοί;
  Ο Ελληνας δεν το θέλει αυτό ας χορέψουν μόνοι τους.
  Ο Ελληνας είναι λαός ελεύθερος , φιλόξενος , έξω καρδιά, αλλά με Νόμους εισπρακτικού χαρακτήρα δεν υπακούει.
  Με Νόμους συμβουλευτικού – επιμορφωτικού χαρακτήρα ίσος καταφέρουν κάτι προς το καλύτερο για όλους μας.
  Ας κόψουν κανένα φόρο και τον βάλουνε εκεί που πρέπει, στους έχοντες και κατέχοντες και όχι στον μικρομεσαίο και ίσος λιγοστέψει ο κόσμος το κάπνισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.