Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Ωραία “δράση”, να τη χαίρεστε

toympaΈτσι κάνω κι εγώ “δράση” ρε παιδιά. Όπως επεσήμανε σε σχόλιό του  αναγνώστης του paravolapress.blogspot.com το περασμένο Σάββατο είχαμε και πάλι μια γιαλαντζί δράση καθαρισμού της Τριχωνίδας που την προμοτάρισε ο Σκάι χωρίς όμως να εμφανιστεί! Καλούσε τον κόσμο να συγκεντρωθεί στην πλατεία στις 10 το πρωί κι όλοι μαζί να εφορμήσουν προς την Τριχωνίδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν τσίμπησαν πολλοί(μην χαλάσουμε και τις συνήθειές μας) παρά κάποιοι λίγοι, μαζί και μηχανήματα και συνεργεία του Δήμου Αγρινίου που ήταν stand by για την περίπτωση “μπας και”…Αλλά “μπα, δε…” Οι δραστήριοι περιπλανώμενοι σωτήρες του περιβάλλοντος δεν εμφανίστηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Ρωτήσαμε και μάθαμε ότι έχει ξαναγίνει σε ανάλογη “δράση” στο Καινούργιο όπου και πάλι ο Σκάι δεν εμφανίστηκε και όσοι μαζεύτηκαν από φιλότιμο πήγαν και έκαναν ένα καθαρισμό, όχι στα δόντια, σε ένα μικρό μέρος της Τριχωνίδας σταγόνα στον ωεανό. Δεν ξέρω αν γνωρίζουν τη λέξη “ψευτομπλούκι” (προφέρεται ψευτομπλούκ’h, όπως το τσακμάκ’h, το πατάκ’h κλπ, κλπ) αλλά αυτή στην περιοχή μας δηλώνει κάποιον που όλο ανακοινώσεις και σχέδια είναι και στο τέλος δεν υπάρχει πουθενά.

Το κρίμα δεν είναι το λιοπύρι που έφαγε αυτούς που συγκεντρώθηκαν, αλλά ότι ο συγκεκριμένος σταθμός προβάλει τον εθελοντισμό και μια άλλη οπτική στην αλληλεγγύη και άλλα τέτοια. Επίσης κρίμα είναι και ότι σου λέει “εγώ σας οργανώνω και σας κάνω και λεζάντα σε όλη τη χώρα, πρέπει και να είμαι εκεί επί τόπου;”, Είναι κι αυτή μια άποψη. Αλλά δεν έχει διαφορά με την άποψη που και τη στάση ζωής του δεν πιάνω τίποτε με τα χέρια μου αλλά έχω κάτι ιδέες μούρλια! Από τέτοια χορτάσαμε σε τούτη τη χώρα…

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.