Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Ωραία η Νέα Ελλάδα με αστέρι

Ωραία η Νέα Ελλάδα με αστέρι

neaellada

Τελικά νομίζω ότι σε αυτές τις εκλογές διεξάγεται-αν δεν έχει ήδη διεξαχθεί ως τετελεσμένο γεγονός-ένα πείραμα. Το πείραμα αυτό έχει να κάνει με το πώς μια κυβέρνηση διεξάγει τριπλές εκλογές με απόντα τα κόμματα που την απαρτίζουν.

Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, με αυτά να μην μπορούν, από τη μια, ούτε να δηλώσουν την παρουσία τους σε ανοιχτό χώρο και από την άλλη να καρκινοβατούν με αμφιλεγόμενες επικοινωνιακές αποφάσεις.

Εδώ στα μέρη μας χτες ήρθε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η εικόνα που δόθηκε ήταν ότι ήρθε αποκλειστικά για συσπείρωση του χώρου γύρω από την υποψηφιότητα Κατσανιώτη. Αυτό σε μια επίσκεψη αστραπή από το νοσοκομείο κάνει καλό επικοινωνιακά ή κακό;

Δεν χρειάζεται να πούμε για τον κ. Αρβανιτόπουλο και την φήμη ότι τύπωσε με έξοδα του υπουργείου προσκλήσεις για τον υποψήφιο δήμαρχο του Πειραιά που είναι υπάλληλος ενός δημοτικού συμβούλου που κατεβαίνει μαζί του. Ο υπουργός το διέψευσε και εμεί πιστεύουμε τον υπουργό γιατί έχει αποδείξει ότι δεν αμφιταλαντεύεται σε τέτοια θέματα και είναι βράχος.

Η αποθέωση όμως είναι η ιστορία με τη Νέα Ελλάδα. Το κομμάτι της κυβέρνησης που ανήκει στη ΝΔ σχεδίαζε την μετάλλαξή της σε Νέα Ελλάδα αλλά δεν είχε κατοχυρώσει το domain name και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε ιστοσελίδα. Μέχρι εδώ τίποτε το τρομακτικό. Συμβαίνουν αυτά, όταν είναι απρόσεκτη η επικοινωνιακή σου ομάδα. Αλλά αυτό που κάνει θραύση είναι η αντίδραση του κόμματος που επιμένει να κάνει λες και της πήραν το γλυκό. «Όχι παλιόπαιδα, δικό μας ήταν το σύνθημα και το όραμα είστε ζαβολιάρηδες» ή κάπως έτσι.

Ναι, αλλά είμαι μόνο εγώ που βλέπω αυτή την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ με το neaellada.gr να είναι σαν μια σημαία κόκκινη με ένα άστρο; Είμαι εγώ που κάνω τον συνειρμό ότι η Νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σαν την παλιά, μπλε με ρίγες και σταυρό, αλλά έχει αλλάξει σε κόκκινη με άστρο; Κι αν είμαι εγώ, ο συντηρητικός, πως και δεν το έχει κάνει ήδη παντιέρα αυτό η ΝΔ; Διότι, τι πιο φυσιολογικό από το να επισήμαινε η ΝΔ το προφανές: Ότι στη neaellada δεν άλλαξε μόνο η παλιά Ελλάδα, αλλά και τα χρώματα και τα σύμβολά της. Αλλά, είπαμε, όταν είσαι ανύπαρκτος…

Παρεμπιπτόντως κάτι για το αστέρι: το αστέρι σχετίζεται με τον διεθνισμό και τις πέντε Ηπείρους, με το καθοδηγητικό φως των σοσιαλιστικών κομμάτων αλλά και με την ένωση των συστατικών των σοσιαλιστικών χωρών (όταν υπήρχαν) δηλαδή εργάτες, αγρότες, διανοούμενοι, νεολαία και (ασφαλώς)στρατιώτες.

Το είχε και ο Κόκκινος Στρατός από το 1918 και μετά, μια και θεωρούνταν σύμβολο του Άρη του Θεού του πολέμου. Όχι για να μη νομίσει κανείς ότι δεν υπάρχει και ένα ελληνικό πατριωτικό νόημα σε όλα αυτά…

 

Γ.Σ.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.