Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Ωρα ΔΕΚ για Αχελώο:Στο δρόμο για Λουξεμβούργο και οι Θεσσαλοί

Ωρα ΔΕΚ για Αχελώο:Στο δρόμο για Λουξεμβούργο και οι Θεσσαλοί

Σε προηγούμενη ανάρτησή το agrinionews ανέφερε τους παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας που θα μεταβούν από σήμερα Κυριακή στο Λουξεμβούργο, όπου την Τρίτη 24 Μαΐου, στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θα διεξαχθεί η συζήτηση επί των 14 προδικαστικών ερωτημάτων που υπέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την από 25.1.2010 αίτησή του για την εκτροπή του Αχελώου.
Από την πλευρά της Θεσσαλίας (όπου η εκτροπή είναι περιφερειακή υπόθεση) επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΠΑΣΕ για τον Αχελώο Κώστας Αγοραστός .Πληρεξούσιοι δικηγόροι της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Φλογαϊτης και η Καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Γλυκερία Σιούτη, που έχουν χειριστεί έως τώρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο ΔΕΚ (Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) την υπόθεση του Αχελώου για λογαριασμό των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξάλλου σε δήλωσή του αναφέρει:«Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο σημαντική, την πιο κρίσιμη μάχη για τον Αχελώο.Ο αγώνας μας είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολος και δεν διεξάγεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι καμία μάχη δεν χάνεται προτού δοθεί.
Αντίθετα, οι πολύ μεγάλες δυσκολίες που συναντήσαμε και συναντούμε, μας χαλυβδώνουν καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ότι από τη μάχη αυτή εξαρτάται το μέλλον της Θεσσαλίας».
Ο κ. Κ. Αγοραστός υπενθύμισε «τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε η αιρετή Περιφέρεια στην κατεύθυνση να διαμορφωθεί και να κατατεθεί στο ΔΕΕ ενιαία θέση από τα συναρμόδια Υπουργεία. «Πλέον αναμένουμε μαζί με την κοινωνία της Θεσσαλίας να δούμε τι θέση θα λάβει τελικά κάθε υπουργείο και αν η θέση αυτή συνάδει τελικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών παραγόντων υπέρ της ολοκλήρωσης του έργου», επισημαίνει και διαβεβαιώνει ότι «η αιρετή Περιφέρεια ετοιμάζεται και για την άλλη νομική μάχη που ακολουθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όπως προκύπτει η δήλωση του Κ.Αγορστού δεν ξεχειλίζει από …αισιοδοξία και οι Αιτωλοακαρνανες ας ελπίσουμε να κερδίσουμε άλλη μία νομική μάχη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.