Πέμπτη, Απρίλιος 18, 2019

Όλα έτοιμα στο Θέρμο…

Κορυφώνονται αύριο Κυριακή 23 και μεθαύριο Δευτέρα 24 Αυγούστου οι θρησκευτικής εκδηλώσεις του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Υποδοχή αύριο του Αρχιεπισκόπου. 

2 Αύριο εξάλλου φτάνει στο ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος και κλήρος και λαός προγραμματίζεται να τον υποδεχτούν στις 18:30 στην είσοδο της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο όπου θα ακολουθήσει Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.
Μάλιστα εκεί έγιναν τις περασμένες ημέρες εντατικές εργασίες ασφαλτόστρωσης οι οποίες ολοκληρώθηκαν με τον δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντάρα να ευχαριστεί την περιφέρεια για την συνεργασία και την βοήθεια στην εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου.
Την Δευτέρα ανήμερα του εορτασμού , το πρωί θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά, στις 11.30 δέησηστον χώρο που γεννήθηκε ο Πατροκοσμάς , στις 18.30 μεθέορτος Εσπερινός στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Θέρμου και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική Αγρινίου ενώ στις ακολουθίες θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία Θέρμου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Κοσμά Αιτωλού η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας αποφάσισε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα την απαγόρευση στάσης -στάθμευσης των οχημάτων την 23η Αυγούστου και 24η Αυγούστου από 16.00΄ μέχρι 23.00΄ώρα στις δημοτικές οδούς Χαριλάου Τρικούπη – Κοσμά Αιτωλού – Τάκη Αραπογιάννη – Κων/νου Διαλέτη – Θανασούλη, προκειμένου πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η μετακίνηση των προσκυνητών – επισήμων στην Ι.Μ. Αγίου Κοσμά Αιτωλού εν όψει του Μέγα Εσπερινού, στο Θέρμο Αιτωλ/νίας. Επίσης την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων την 24-8-2015 από ώρα 18.00 μέχρι την 22.00 στις δημοτικές οδούς Χαριλάου Τρικούπη – Κοσμά Αιτωλού – Τάκη Αραπογιάννη – Κων/νου Διαλέτη – Θανασούλη. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Συναυλία με Αρβανιτάκη 

Στο πολιτιστικό σκέλος των εορτών θυμίζουμε πως αύριο Κυριακή 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Θέρμο στις 10 το βράδυ. θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου με ελεύθερη είσοδος.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις του τριημέρου ΕΔΩ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.