Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Έρχεται “Καλλικράτης” στη Δικαιοσύνη. Τι γίνεται με τα Ειρηνοδικεία του Νομού

Αλλάζει ριζικά ο χάρτης και στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ο “Καλλικράτης” έρχεται και συμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα συμπαρασύρει τα περισσότερα Ειρηνοδικεία.Στην Αιτωλοακαρνανία θα ενισχυθούν  τα Ειρηνοδικεία Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου και θα παραμείνει σίγουρα της Αμφιλοχίας. Τέσσερα πιθανότατα στο Νομό αλλά μάλιστα τα τρία ενισχυμένα καθώς ο “Καλλικράτης” θα συνοδευτεί από γενικότερη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη βαση της οποία πολλές αρμοδιότητες από τα Πρωτοδικεία θα μεταφερθούν στα Ειρηνοδικεία. Για την τύχη των Εφετείων, θέμα που έχει επιφέρει μια ελαφρά ανησυχία στο Αγρίνιο, δεν έχει προκύψει ακόμη κάτι για τις προθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Παράλληλα ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και είχε ολιγόωρη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κύριο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Στo πλαίσιο της συζήτησης, συζητήθηκαν αυστηρώς θέματα που αφορούν τα τοπικά θέματα του Νομού της Αιτωλοακαρνανίας και έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, οργάνωσης των δικαστηρίων και ενδεχόμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις αυτών για τα οποία και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να ξανασυζητήσουν όταν θα υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από πλευράς του Υπουργείου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.