Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Όλες οι περιοχές σε έναν κανονισμό ύδρευσης

DSCN1149Στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου σήμερα υπήρχε και η ένταξη σε έναν ενιαία κανονισμό ύδρευσης και των πρώην δήμων που δεν ανήκουν στην ΔΕΥΑΑ αλλά υδροδοτούνται μέσω των τεχνικών υπηρεσιών. Το καινούριο που πληροφορήθηκαν οι πολίτες(την αφορμή έδωσε ερώτηση του κ. Τραπεζιώτη γιατί γίνεται αυτό τώρα αφού πρόκειται να γίνει υποχρεωτικά τον προσεχή Ιούνιο)ότι με τους διαφορετικούς κανονισμούς που υπάρχουν άλλοι εργαζόμενοι είναι με καθεστώς ιδιωτικού και άλλοι με δημοσίου δικαίου! Αποτέλεσμα είναι οι μεν πρώτοι να έχουν δει μειώσεις που προήλθαν από τις μνημονιακές υποχρεώσεις, οι δε της ΔΕΥΑΑ να έχουν ανακτήσει μεγάλο μέρος των μισθών τους μετά τις δικαστικές αποφάσεις που ευνόησαν μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους! Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου η ενοποίηση είχε εξαγγελθεί και στο παρελθόν αλλά έχει πάρει επανειλημμένες παρατάσεις και πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για πιο δίκαιο κανονισμό. Να σημειωθεί ότι στον νέο κανονισμό προβλέπεται και πρόστιμο 30 ευρώ για σπασμένο μετρητή για να αποφευχθεί το γνωστό φαινόμενο κάποιων που απλά δεν πληρώνουν νερό. Μάλιστα για να μην υπάρξει αδικία σε περιπτώσεις που ο μετρητής σπάει από τον πάγο, υπήρξε σχετική πρόβλεψη για τα πιο ορεινά μέρη…
Στο Δ.Σ. ήρθε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γκρίζη και η παράταση της άδειας παραχώρησης τριών χώρων από τον δήμο προς τον πρώην ΟΣΚ για τα 3ο, 10ο και 21ο νηπιαγωγεία, καθώς κινδύνευε η διαδικασία με ανάκληση αδειών.
Ερωτήσεις έγιναν ακόμη: από τον κ. Μερμίγκη για το αν θα υπάρξει αλλαγή στο οργανόγραμμα του δήμου όπως είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή, με τον κ. Παπαναστασίου να απαντά πως υπάρχει πρόθεση αλλά χρειάζεται χρόνος για να γίνει πιο λειτουργικό και πιο δίκαιο το νέο οργανόγραμμα. Και από τον κ. Τραπεζιώτη για το τι γίνεται με το δημοτικό καφενείο, για το οποίο ήρθε εκτάκτως θέμα τακτοποίησή του προκειμένου να δημοπρατηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όπως και για το αν είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Φιλαρμονική και τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, με τον δήμαρχο Αγρινίου να απαντά ότι «πληρώθηκαν μόλις πρόσφατα και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση που δεν είχε αποδεσμεύσει τα απαραίτητα κονδύλια».

DSCN1136DSCN1147

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. rap

    Φτιάξτε και αναλογική χρέωση για τον Βιολογικό Καθαρισμό και όχι ρουσφετάκι ρουσφετάκι στους ημέτερους που ενώ καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες νερού πληρώνουν ίδιο τέλος με τη Γιαγιά των 10 κιβικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.