Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Όλος ο νομός πίσω στην πληρωμή Απογραφέων-Τομεαρχών

Όλος ο νομός πίσω στην πληρωμή Απογραφέων-Τομεαρχών

Όπως έχει αναφέρει ξανά το agrinionews.gr υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στην πληρωμή των Απογραφέων και των Τομεαρχών που έφεραν εις πέρας τη Γενική Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών πριν έξι μήνες. Λόγω συνεχών οχλήσεων λοιπόν η Ελληνική Στατιστική Αρχή έβγαλε μια ανακοίνωση ότι «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ολοκληρωθούν εντός του 2011 και να διεκπεραιωθούν ομαλά και το ταχύτερο δυνατόν όλες οι πληρωμές των δικαιούχων των Γενικών Απογραφών 2011 (Απογραφέων – Τομεαρχών κλπ).
Κατόπιν επικοινωνίας της ΕΛΣΤΑΤ με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών
και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι πληρωμές οι οποίες είχαν
προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου-αρχική
ενημέρωση για Τετάρτη 23/11/2011- θα πραγματοποιηθούν με πίστωση των
τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων την Παρασκευή 25/11/2011 ή τη
7ευτέρα 28/11/2011.
Οι λοιπές πληρωμές, σύμφωνα με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών θα
πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29/12/2011»
Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση, μόνο που υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά. Ότι οι Απογραφείς και Τομεάρχες του νομού μας, που επικοινώνησαν με το παράρτημα της ΕΛΣΤΑΤ στο Μεσολόγγι, πληροφορήθηκαν ότι στην Αιτωλοακαρνανία δεν θα γίνει καμιά πίστωση λογαριασμού στις 25 ή στις 28 του Νοεμβρίου! Όλες οι πιστώσεις για τον (ουραγό) νομό μας θα γίνουν στις 29 Δεκεμβρίου προφανώς γιατί κρίθηκε ότι εδώ λεφτά υπάρχουν σίγουρα για τα Χριστούγεννα και οι άνθρωποι χρειάζονται την νόμιμη αμοιβή τους μόνο για Πρωτοχρονιά…
Κι επειδή είναι προφανές ότι κάποιοι νομοί και περιοχές προηγήθηκαν θα ήταν καλό να μάθουμε με ποια κριτήρια έγινε αυτή η «διαλογή». Διότι από το ρεπορτάζ και όσα μάθαμε από απογραφείς της περιοχής οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν μισόλογα και εξηγήσεις τύπου «δεν υπήρξαν πιστώσεις για την περιοχή» που δεν καλύπτουν κανένα, ασφαλώς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.