Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Όλο και δυσκολότερες οι σχέσεις με τις τράπεζες

Όλο και δυσκολότερες οι σχέσεις με τις τράπεζες

Οι δυο παρακάτω ιστορίες θα μπορούσαν να είναι διασκεδαστικές αν ήταν άλλες εποχές και αν δεν έδειχναν το σκληρό πρόσωπο του χρήματος στη χώρα, τώρα που δεν ρέει άφθονο. Μας τις διηγήθηκαν καλά πληροφορημένες πηγές και αφορούν στην αντιμετώπιση από τα “κεντρικά”. Η πρώτη έχει να κάνει με υπάλληλο σχεδόν 20ετίας που έμαθε από την δική του τράπεζα(!) ότι η πιστωτική του κάρτα είναι μη ενεργή πλέον γιατί δεν πληροί το πιστωτικό του όριο τα κριτήρια που είχε όταν την ενεργοποίησε! Δεν είναι κάτι πρωτοφανές, μόνο που πρόκειται για την τράπεζα που εργάζεται τόσα χρόνια και  δεν τον πήρε ένα τηλέφωνο να του το γνωστοποιήσει κάποιος, παρά του απεστάλη ένα ειδοποιητήριο όπως σε οποιονδήποτε πελάτη. Φυσικά ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε, όταν επικοινώνησε με τα κεντρικά και έμαθε ότι ο υπεύθυνος τμήματος που δεν σήκωσε ένα τηλέφωνο να τον ειδοποιήσει έχει στην τράπεζα τα μισά και λιγότερα χρόνια από τον ίδιο!

Η άλλη ιστορία μας μεταφέρθηκε από επιχειρηματία που είχε προϊόντα στο τελωνείο να περιμένουν και ο ίδιος χρειαζόταν την πληρωμή κάποιων επιταγών που είχαν εκδοθεί από μεγάλη τράπεζα σε μπλοκ πελατών της. Λόγω καλής συνεργασίας και σχέσης προσπάθησε να πληρωθεί τα ποσά που αναγραφόταν στις επιταγές πελατών της συγκεκριμένης ιδρύματος. Φευ, όμως, είδε τον προϊστάμενο μετά από ενδελεχή έρευνα να αρχίζει να ξεχωρίζει τους πελάτες-που η τράπεζά του τους είχε βγάλει μπλοκ-και να λέει “αυτός δεν είναι φερέγγυος”, “αυτός θα έχει σύντομα πρόβλημα” κλπ… Περιττό να πούμε ότι ο επιχειρηματίας ρώτησε τον συνομιλητή του τι φταίει ο ίδιος αν η τράπεζά του έχει εκδώσει μπλοκ σε όλους αυτούς και πως ξεδιαλέγονται οι επιταγές χωρίς μάλιστα να τσεκαριστούν αν είναι καλυμμένες ή όχι. Επίσης περιττό να πούμε ότι πέρασε της τράπεζας και το ποσό που μπόρεσε να συγκεντρώσει δεν τον βοήθησε παρά ελάχιστα.

Όλα αυτά είναι σημεία των καιρών και της στενότητας. Μόνο που  η έλλειψη ρευστότητας τελικά είναι έλλειψη πίστης και αυτό μετά από τόσες στηρίξεις και μια ανακεφαλαιοποίηση θα έπρεπε να έχει βελτιωθεί.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.