Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Όμηρος νομικών εμποδίων ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία

Όμηρος νομικών εμποδίων ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία


Δυστυχώς η κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία στη Δυτική Ελλάδα βρίσκει και νέα εμπόδια.

Αυτή τη φορά, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αρμόδιο για τον έλεγχο των συμβάσεων μεγάλης οικονομικής αξίας, έκρινε άκυρο το διαγωνισμό για την επιλογή της αναδόχου κοινοπραξίας, με αιτιολογία ότι δεν τηρήθηκε το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο ανάμεσα στις διαδοχικές δημοπρατήσεις του έργου, ύψους 338,2 εκατ. ευρώ. , όπως διαβάζουμε στο capital.gr
Πριν μερικούς μήνες, είχε ακυρωθεί ο διαγωνισμός του έργου δις, εξαιτίας αντίστοιχων στάσεων εργασίας των μηχανικών του Δημοσίου.
Στον τελευταίο διαγωνισμό του έργου, τον περασμένο Ιούνιο η Μηχανική αναδείχθηκε σε μειοδότρια μιας από τις τέσσερις εργολαβίες του έργου, ενώ η ΑΕΓΕΚ και εταιρείες συμφερόντων του ομίλου Μαρούλη μειοδότησαν στις υπόλοιπες τρεις εργολαβίες του έργου. Μια από αυτές αφορά την σύνδεση του Ακτίου με τον Δυτικό Αξονα Βορρά-Νότου με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ.
Με φόντο τις αλληλοκατηγορίες τοπικής αυτοδιοίκησης-ΥΠΕΧΩΔΕ, άλλο ένα έργο δείχνει στο τόπο μας να μην προχωράει. Για ποιό λόγο άραγε η Αιτωλοακαρνανία θα αργήσει κατά πολύ να συνδεθεί ( αν συνδεθεί) με έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με τη Λευκάδα; Να τον αναζητήσουμε σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες; Η ακόμα καλύτερα σε συμφέροντα εταιριών κτλ; Όποιο και αν είναι, στο κατώφλι των εθνικών εκλογών άλλο ένα έργο υποδομής για το τόπο μας βρίσκει ανυπέρβλητες δυσκολίες.. Και αυτό είναι το πιο ουσιαστικό..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.