Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Όπως σε οποιαδήποτε πόλη…

polh

Όπως έχει υποστηρίξει κι άλλοτε ετούτη η στήλη υπάρχουν δεκάδες περιστατικά  που δείχνουν τι σόι άνθρωποι είμαστε αλλά δεν καταγράφονται από το αστυνομικό δελτίο. Το αποτέλεσμα είναι μια εικονική πραγματικότητα που διαταράσσεται από περιστατικά σαν τα τραγικά δυστυχήματα στην εθνική οδό, όπου μετά αναζητούμε κατασκευαστές, αστυνομίες κλπ. Πότε βγήκαμε ως γειτονιά στο δρόμο μ ε τα παιδιά μας, διακόσιοι-τριακόσιοι πολίτες να απαιτήσουμε τάξη, σταμάτημα στις δολοφονικές κόντρες και την στοιχειώδη κοινή ησυχία; Ποτέ των ποτών! Ή μάλλον όσες φορές έχουμε βγει με το πανό στο δρόμο να διεκδικήσουμε, αντί για κανένα «κεκτημένο», την πάταξη της διαφθοράς και του λαδώματος. Όσες φορές απαιτήσαμε να μην υπάρχουν, παράνομα 100% μαγαζιά, αυθαίρετα «ιδιαίτερου κάλλους» και άλλα παρόμοια.

Πίσω από περιπτώσεις όπου νέα κορίτσια (στη συντριπτική τους πλειοψηφία)κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας, υπάρχουν σύγχρονα «κωσταλέξια» και στην  παλιά καλή ομερτά των τοπικών κοινωνιών προστέθηκε τώρα και το στοιχείο της εσώκλειστης ζωής πολλών αλλοδαπών στους οποίος το ελληνικό κράτος δεν φτάνει καν. Και πώς να φτάσει αφού πολύ συχνά δεν είναι καν καταγεγραμμένοι; Όταν πριν από λίγο καιρό έστω προσπαθούσαμε να θίξουμε το θέμα έπεφτε πάνω μας η αγανακτισμένη οργή που μας έλεγε «να τα αφήσουμε αυτά» και ο κόσμος αυτοκτονεί από την πείνα…

Η βία μεταξύ των νέων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πριν από λίγα 24ωρα σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης έπεσε ένα ξύλο άνευ προηγουμένου το οποίο μάλιστα έχει καταγραφεί κι από κάμερα καταστήματος. Το πολύ το ξύλο το έριξε μια νεαρή κοπέλα(!)σε μια άλλη κοπέλα και τον συνοδό της μέχρι που τελικά σταμάτησε όταν δέχτηκε χτύπημα από άλλον εμπλεκόμενο στο στήθος και έπεσε πάνω σε ένα κολωνάκι για να καταλήξει στο νοσοκομείο. Άπαντες… εξαερώθηκαν στη συνέχεια.

Όλα τα παραπάνω είναι αληθινές ιστορίες και αποδείξεις της απύθμενης υποκρισίας μας. Οι δικαστές φέρνουν για εξέταση θέματα που έχουν τελεσιδικήσει 6 χρόνια πριν κι ασχολούνται με γελοιότητες(π.χ. αγωγές πολιτών για… κοτέτσια!) αντί να ζητήσουν νόμο στην καθημερινότητα. Αλλά είπα νόμο; Κακή λέξη. Νόμος είναι το δίκιο κάποιου και όποιος θέλει τάξη είναι εχθρός της ελευθερίας. Σκοτώνεται ο κόσμος, τα λαμόγια τρώνε ακόμα, οι «μεταρρυθμίσεις» γίνονται ύποπτα φωτογραφίζοντας φαρμακεία και μπλοκάροντας επιχειρήσεις ελληνικές όπως της μπύρας-λέγοντας ψέματα ότι η Ε.Ε. τα επιβάλει κάτι τέτοια- αλλά εμείς ασχολούμαστε 10 χρόνια με υποθέσεις που συνήθως έχουν παραγραφεί. Έχουμε αυτό που μας αξίζει γιατί για όλα είμαστε ενήμεροι, πια.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    Η ΠΟΛΗ ΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ,ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΘΕΣΗ . ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.