Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

“Όταν εμείς τρώγαμε βίδες…”

σταμάτης

“Χτύπησε”  πάλι στο facebook  o Δημήτρης Σταμάτης . Με  σχόλιο του (με αφορμή δημοσιέυματα για τους σημερινούς συνεργάτες του πρωθυπουργού)  θύμισε τα περιβόητα γεγονότα του 1993 κατά την περιοδεία Σαμαρά, όντας τότε συνοδοιπόροι στη νεοσύστατη ΠΟΛ.ΑΝ. , στην Αιτωλοακαρνανία. Γράφει το εξής:  

«Όταν εμείς τρώγαμε βίδες, τα παλικάρια τα σημερινά του Μαξίμου, ήταν με τις μαμάδες τους στην παιδική χαρά της περιοχής τους και κάνανε κούνια.
Πως νομίζετε ανεδείχθη ο Α. Σαμαράς;
Τα γεγονότα στο Αγρίνιο του έδωσαν τα ποσοστά και εγεννηθη η πολιτική άνοιξη! Και ΜΕΤΆ η Ναύπακτος και το βράδυ το Μεσολόγγι Κάποιοι θέλουν να τα ξεχάσουν γιατί ήταν απόντες….
Όπως προείπα τότε με τις μαμάδες τους στις παιδικές χαρές».

Ενδιαφέρουσα λοιπόν  η εκτίμηση Σταμάτη πως  τα γεγονότα αυτά έκαναν καλό στην ΠΟΛ.ΑΝ. Τότε-φθινόπωρο του 1993, από το μπαλκόνι μιας συγκέντρωσης του στο Αγρίνιο ο Σταμάτης ρωτούσε το πλήθος: “Αμφιβάλλει κανείς πως μια μέρα ο Σαμαράς θα γίνει πρωθυπουργός;”. Η ειρωνία είναι πως εν τέλει  ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός και ο Σταμάτης είναι απέναντί του…

3 1 24Φωτό (από agriniomemoriews.blogspot.com) από τα επεισόδια στην πλατεία Αγρινίου κατά την επίσκεψη Σαμαρά ως προέδρου της ΠΟΛ.ΑΝ. Τότε που τα νεράντζια εκσφενδονίζονταν από τους αγανακτισμένους νεοδημοκράτες

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.