Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Όταν και οι ήρωες περνούν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας..

Όταν και οι ήρωες περνούν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας..

Σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε κάνει λόγο για την υπόθεση Παναγόπουλου. Πρόκειται για τον επισμηναγό από το Αγρίνιο, ο οποίος σκοτώθηκε στη Κύπρο το 1974, καθώς το αεροσκάφος που ήταν κυβερνήτης κατερρίφθη από φίλια πυρά. (http://agrinio-news.blogspot.com/2008/09/m.html ).

Έκτοτε εκρεμμεί η τακτοποίηση λειψάνων των πεσόντων στην επιχείρηση “Νίκη” των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων στη Κύπρο το 1974, καθώς τα οστά μπερδεύτηκαν λόγω λαθών η παραλείψεων των της χούντας και των τότε ελληνικών κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρά το ότι στην Κύπρο οι εκταφές έχουν οδηγήσει στην ταυτοποίηση 16 λειψάνων Ελλήνων η ελληνική κυβέρνηση έχει αδρανήσει και δεν έχει διατυπώσει αίτημα προς την κυπριακή για την παράδοση τους στις ελληνικές οικογένειες.

Παρόλα αυτά, αντί η περιπέτεια των οικογενειών να τελειώσει, η ελληνική Πολιτεία δηλώνει σχεδόν αδυναμία να επιτελέσει το χρέος της στις οικογένειες των ηρώων και λίγο πολύ ζητά από τις οικογένειες να στραφούν δικαστικά(!) η μια εναντίον της άλλης. Αυτή ήταν ουτε λιγο η πολύ η απάντηση στην ερώτηση που είχε κατατεθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 στην κοινοβουλευτική παρέμβαση ( 19 Σεπτεμβρίου 2008) του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη αλλά και έξι ακόμα Βουλευτών του κινήματος.

Τελικά λοιπόν ο ηρωισμός και η προσφορά στη πατρίδα είναι αναλώσιμες σε γρανάζια της γραφειοκρατείας, που πιθανόν να περικλείονται στη φράση: “Ωχ καημένε, ποιός ασχολείται τώρα… “

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.