Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Όταν και οι ήρωες περνούν από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας..

Σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε κάνει λόγο για την υπόθεση Παναγόπουλου. Πρόκειται για τον επισμηναγό από το Αγρίνιο, ο οποίος σκοτώθηκε στη Κύπρο το 1974, καθώς το αεροσκάφος που ήταν κυβερνήτης κατερρίφθη από φίλια πυρά. (http://agrinio-news.blogspot.com/2008/09/m.html ).

Έκτοτε εκρεμμεί η τακτοποίηση λειψάνων των πεσόντων στην επιχείρηση “Νίκη” των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων στη Κύπρο το 1974, καθώς τα οστά μπερδεύτηκαν λόγω λαθών η παραλείψεων των της χούντας και των τότε ελληνικών κυβερνήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρά το ότι στην Κύπρο οι εκταφές έχουν οδηγήσει στην ταυτοποίηση 16 λειψάνων Ελλήνων η ελληνική κυβέρνηση έχει αδρανήσει και δεν έχει διατυπώσει αίτημα προς την κυπριακή για την παράδοση τους στις ελληνικές οικογένειες.

Παρόλα αυτά, αντί η περιπέτεια των οικογενειών να τελειώσει, η ελληνική Πολιτεία δηλώνει σχεδόν αδυναμία να επιτελέσει το χρέος της στις οικογένειες των ηρώων και λίγο πολύ ζητά από τις οικογένειες να στραφούν δικαστικά(!) η μια εναντίον της άλλης. Αυτή ήταν ουτε λιγο η πολύ η απάντηση στην ερώτηση που είχε κατατεθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 στην κοινοβουλευτική παρέμβαση ( 19 Σεπτεμβρίου 2008) του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη αλλά και έξι ακόμα Βουλευτών του κινήματος.

Τελικά λοιπόν ο ηρωισμός και η προσφορά στη πατρίδα είναι αναλώσιμες σε γρανάζια της γραφειοκρατείας, που πιθανόν να περικλείονται στη φράση: “Ωχ καημένε, ποιός ασχολείται τώρα… “

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.