Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Όταν κυβερνάς άλλοι έχουν το δίκιο…

Όταν κυβερνάς άλλοι έχουν το δίκιο…

sx

Πιο τρανή απόδειξη ότι δεν μπορείς να είσαι με όλους και με όλα- και κυρίως με τις διεκδικήσεις όλων για όλα- συνέβη στη χτεσινή εκδήλωση για το βιβλίο ενός ανθρώπου βαθιά χωμένου στα θέματα του ελληνικού Τύπου, του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Παράλληλα αυτό που συνέβη δείχνει και στον ΣΥΡΙΖΑ πως, αύριο μεθαύριο, που θα κυβερνήσει θα έχει εκείνος απέναντί του έναν λαό μαθημένο στις ευκολίες και στα μαζικά «λαϊκά» αιτήματα για τα πάντα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εμείς οι σαραντάρηδες θυμόμαστε χαρακτηριστικά τις εποχές της πρώτης παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και πως-ειδικά η νεολαία-είχε στραφεί μαζικά στην δεξιά που εξέφραζε η Νέα Δημοκρατία της εποχής. Δεκατέσσερις συμβούλους στους δεκαπέντε έβγαζε η ΜΑΚΙ στα σχολεία του Αγρινίου, πλην Πολυκλαδικού…

Όχι φυσικά ότι οι απλήρωτοι των «Αποκαλύψεων» που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για το ότι δεν πληρώθηκαν ποτέ από τον συγγραφέα και συχνότατο πανελίστα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, πλην όμως σφόδρα αντιμνημονιακό πια, δεν είχαν τα δίκια τους. Απλήρωτοι παρέμειναν και παραμένουν. Αλλά το κατά πόσον (όντες απλήρωτοι) μπορούν να βγάζουν από έναν χώρο ανθρώπους που δεν κατηγορούνται για κάτι θα ήταν πιο αρμόδιοι να απαντήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την αίθουσα για να μην νομιμοποιήσουν κάποιον που χρωστάει λεφτά σε εργαζομένους.

Όχι ότι ήταν μόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα βέβαια. Ήταν κι ο Λαλιώτης και ο Χατζηνικολάου σαν συντονιστής. Και ο Χατζημαρκάκης, γερμανός ευρωβουλευτής με ελληνικές ρίζες και την μαχητικότητα της φυλής μας απέναντι στο άδικο.

Και οι Κακλαμάνης, Τζαβάρας, Μαρκοπουλος, και Παυλόπουλος από τη ΝΔ, από κείνο το κομμάτι της που έχει ενδοιασμούς, ξέρετε… (Από κείνο π.χ. του πρώην υπερ-υπουργού Εσωτερικών και…Τάξης που άφησε κάποτε τη χώρα να πάει στα όρια εμφυλίου). Αλίμονο αν μπορούσαν να λείψουν από την παρουσίαση ενός αντιμνημονιακού βιβλίου άνθρωποι που πολέμησαν για τα δίκια του λαού από τα μετερίζια όπου ετάχθησαν. Προς Θεού….

Έλα όμως που οι εργαζόμενοι δεν έκαναν καμιά διάκριση γιατί έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάτι ψέλλισε κάποιος, πως «δεν πρέπει να θεωρείται απατεώνας κάποιος που απέτυχε», κάτι είπε ο συγγραφέας και συχνότατος πανελίστας αλλά δεν πρόλαβαν. Όλοι έξω!

Ο μόνος που είχε ταχύτατη αντίδραση ήταν ο κ. Παπαδημούλης που δήλωσε ότι έπεσε από τα σύννεφα και δεν ήξερε τίποτε! Ότι δεν γνώριζε ότι υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι θα το φέρει στη Βουλή! Ότι δεν ήξερε δηλαδή, ουσιαστικά, τον κ. Κοτρώτσο. Η ταχύτατη αντίδραση οφείλεται φυσικά στην εξοικείωση με το twitter που απαιτεί συντομογραφία και γρηγοράδα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι εκεί καθημερινά μονομαχεί, σχολιάζοντας τα πάντα άμεσα, με το άλλο τέρας των social media τον Άδωνι, ο οποίος, όμως, δεν έχει την κοινωνική πίστωση του συναδέλφου του που είναι αποδεδειγμένα με τα κινήματα και τα δίκια του λαού.

Ηθικόν δίδαγμα: Όταν πρόκειται να κυβερνήσεις καλό είναι να θυμάσαι ότι αποκλείεται να έχουν όλοι δίκιο και ότι δεν μπορείς να είσαι με όλους όσοι ζητάνε κάτι. Και επειδή οι απλήρωτοι έχουν δίκιο, καλό είναι να μην πηγαίνεις σε βεγγέρες συγγραφέων, απλά και μόνο επειδή είναι κι εκείνοι αντιμνημονιακοί, οργισμένοι και αγανακτισμένοι…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.