Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

“Ψυχραιμία”, “προβοκάτσια” και ούτε καν συλλυπητήρια

dolo

Με το ζόρι να λυπηθείς  για κάποιον δεν γίνεται. Το καταλάβαμε πολύ καλά χτες από τις πρώτες ανακοινώσεις γι’αυτό που συνέβη στο Ν. Ηράκλειο και έχει φέρει αμηχανία σε κάθε λογικό άνθρωπο. Όχι σε κάθε παλαβό(ή σε κάποιον βομβαρδισμένο που αυτά ακούει στην “πιάτσα”, αυτά λέει) που ήδη έχει έτοιμη την θεωρία της προβοκάτσιας.  Όπως την είχε και τότε που θέριζε η 17Ν και έψαχναν όλοι πράκτορες και παρακρατικούς. Μέχρι να αποδειχτεί ότι ένας διαταραγμένος καθηγητής, ένας λυσσασμένος και δυο παπαδοπαίδια μειωμένου καταλογισμού, σκότωσαν και τραυμάτισαν σε λίγα χρόνια κάπου 70 ανθρώπους υπό την συμπάθεια, ανοχή ή και αποθέωση μερίδας του χαλκέντερου λαού.

Δεν μπορείς να λυπηθείς με το ζόρι όταν είσαι πεπεισμένος ότι κάποιοι είναι άνθρωποι και κάποιοι όχι. Είναι κι αυτό ένα βαθύ πιστεύω, αλλά είναι εξίσου μισανθρωπικό με το φασισμό. Γι’αυτό από τις ανακοινώσεις που βγήκαν ζεστές, οι μισές ξέχασαν να πουν συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών ή να εκφράσουν κάποιο πόνο που δυο νέοι θανατώθηκαν και ένας χαροπαλεύει, έστω για λάθος ιδέες. Ναι, αυτό θα μπορούσαν να το πουν, αλλά μετά τα συλλυπητήρια. Προτίμησαν να κάνουν πολιτική αποτίμηση, “ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα”. Μας ακούει και το κοινό μας, βλέπετε, μην παρεξηγηθούμε. Βοηθά και η φωτογραφία των δύο νεκρών που είναι στερεότυπο καθαρό. Μάλλον αυτοί δεν πρέπει να είχαν καμιά φωτο με την παρέα τους, πρέπει να γεννήθηκαν με τα μαύρα και τις αρβύλες …Βοηθούν και οι απίθανοι τίτλοι όπως “νεκροί δύο χρυσαυγίτες!”, ασφαλώς.

Ήμουν από κείνους που έλεγαν ότι η Χ.Α. πρέπει να παρουσιαστεί όπως ακριβώς είναι και να αποδομηθεί, όπως και ότι όλα θα αλλάξουν αν κάποιος παλαβός απαντήσει στη φασιστική δολοφονία του Π. Φύσσα. Τώρα κάποιοι της πρόσφεραν μάρτυρες και το πιο βολικό είναι να πεις ότι από πίσω είναι ξένες υπηρεσίες, η τρόικα ή ο Δένδιας. Φοβάμαι όμως ότι αφού εξηγήσαμε τη “θεωρία των δύο άκρων” και αφού αποδεχτήκαμε ότι απέναντι στο φασισμό- καθώς δεν έχει άλλη ιδεολογία ισόποσα κρίματα- δεν υπάρχει τίποτε το κακό παρά μόνο καλές προθέσεις, θα πρέπει να παρακαλιόμαστε να μη βρεθούν οι δράστες και είναι τίποτε ιδεολόγοι που θα χρειάζονται… στήριξη. Γιατί μετά φοβάμαι ότι αυτά που θα έρθουν θα είναι ανεπανόρθωτα.

Αν κάποιοι δολοφονούν με χαριστική βολή στη μέση του δρόμου, αυτό θα μπορούσε να το χρεωθεί κάποιος πολιτικός χώρος ή κάποια ιδεολογία; Όχι. Το χρεώνεται όμως όποιος σπεύδει να πει “ναι, μεν αλλά” σε μια εκτέλεση. Όχι σαν αυτουργός, αλλά τουλάχιστον σαν κάποιος που συμβαίνει να μη  λυπάται όταν βλέπει  ανθρώπους εκτελεσμένους και άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το άκρο που…δεν υπάρχει.

Υ.Γ. Οι βαρόνοι των ναρκωτικών στην Ελλάδα, λέει, ξεπλένουν χρήμα μέσω εκατοντάδων πολιτών και πρακτορείων σε όλη τη χώρα που τους δίνουν μέχρι και τρία κερδισμένα δελτία του οργανισμού στοιχήματος τη μέρα! Αυτό λέγεται σε μια κοινωνία “ξέρω και κάνω ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει”…

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. sporos

    Γιαυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ θα οργανώσει συγκεντρώσεις; μήπως το ΚΚΕ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.