Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Όταν ο πρωθυπουργός ερχόταν ως πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ.

Όταν ο πρωθυπουργός ερχόταν ως πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ.

Από τις πλέον πολυσυζητημένες επισκέψεις πολιτικού αρχηγού στο Αγρίνιο ήταν αυτή του Αντώνη Σαμαρά ως προέδρου της Πολιτικής Άνοιξης . Ήταν 1993 όταν ο σημερινός πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο ως πρόεδρος του κόμματος που μόλις είχε ιδρυθει και που διεκδίκησε την ψήφο του Ελληνικού λαού για πρώτη φορά στις εκλογές του Οκτωβρίου του  1993.

Τότε το πολιτικό περιβάλλον ήταν εντελώς διαφορετικό, η πόλωση ακραία και ο Αντώνης Σαμαράς στο στόχαστρο των Νεοδημοκρατών. Η επίσκεψη έμεινε στην πολιτική ιστορία για τους προπηλακισμούς που δέχτηκε ο ίδιος στο Αγρίνιο και για την επίθεση με τα νεράντζια στην  κεντρική πλατεία. Στο Μεσολόγγι η επίθεση έγινε με μια …βίδα. Αυτός μάλιστα που την εκσφενδόνησε προ διετίας ζήτησε  συγνώμη όταν στο Μεσολόγγι ξαναβρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Στο φωτορεπορτάζ του agriniomemories.blogspot.com που δημοσιεύουμε απεικονίζονται σκηνές από την περιπετειώδη υποδοχή του Αντώνη Σαμαρά στο Αγρίνιο αλλά και από εκδηλώσεις στις οποίες παρέστη.  Στις φωτό απεικονίζονται και πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν τότε στο πολιτικό σκηνικό όπως ο Δημήτρης Σταμάτης στο πλευρό τότε του Αντώνη Σαμαρά και από τους πιο σφοδρούς πολέμιους του σήμερα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.