Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

«Όχι» από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Αγρίνιο (φωτο)

DSCN7746

Διατρανώνοντας υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου , μέλη και φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πραγματοποίησαν νωρήτερα συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Κατά τη συγκέντρωση, αναγνώστηκε η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το δημοψήφισμα, ενώ οι συγκεντρωμένοι συζήτησαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΤΕΕ στο Αγρίνιο, αφού αυτή την ώρα συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή που αναμένεται να πάρει απόφαση υπέρ της υποστήριξης του «Ναι» στο δημοψήφισμα.

«Καλούμε τον λαό να ψηφίσει «Όχι».  Για εμάς το «Όχι» είναι τριπλό. Είναι ένα «όχι» ενάντια στο μνημόνιο των θεσμών, που είναι πολύ σκληρό, ενάντια και σε αυτό το μνημόνιο της Κυβέρνησης Τσίπρα, των 47 σελίδων, αλλά και ένα «Όχι» σε όλα τα μνημόνια που έχουν εφαρμοστεί από την εποχή που μπήκαμε στην κρίση. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα επιδιώκουμε τη ρήξη με την Ε.Ε. γιατί θεωρούμε ότι είναι ένας οργανισμός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και όχι τα εργατικά συμφέροντα, συνθλίβει τα εργατικά συμφέροντα. Αυτό έδειξες η πορεία μέσα στο ευρώ, αλλά και η τελευταία πενταετία κατά την οποία οι εργαζόμενοι έχουν χάσει το 40% από το εισόδημά τους, το ΑΕΠ έχει πέσει κατά 25-30%, η ανεργία έχει φτάσει το 1,5 εκ, ενώ πολλά εκατομμύρια απασχολούμενοι είναι και αυτοί στην ουσία άνεργοι. Άρα σήμερα ένα νέο μνημόνιο θα επιδεινώσει κι άλλο την κατάσταση , οπότε η ανάγκη του λαού δεν είναι να εφαρμοστεί ένα ήπιο μνημόνιο, αλλά να απαλλαγεί από όλα αυτά τα μνημόνια. Αν δεν υπάρξει ικανοποιητικό εισόδημα στην κοινωνία, δεν μπορεί να ξανακινηθεί η αγορά. Κινητήριος δύναμη είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος, ο πολίτης, ο καταναλωτής. Με αυτή την πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, άρα σήμερα πιστεύουμε ότι πρέπει να καταργηθούν όλα τα μνημόνια για να  μπορέσουν να ξαναυπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και στο εισόδημα των εργαζομένων για να μπορέσει να επέλθει και πάλι ισότητα στην κοινωνία. Όλα αυτά τα μέτρα θα μας οδηγούν συνεχώς στην ύφεση. Έχουμε το δικό μας πρόγραμμα, που λέει έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ, εθνικοποίηση των τραπεζών, εθνικό νόμισμα και μια άλλη πορεία ανάπτυξης , έξω από την Ε.Ε. και ιμπερεαλιστικούς οργανισμούς», δήλωσε στο agrinionews.gr o κ. Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης, μέλος της Τ.Ο. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας.

 

DSCN7748 DSCN7750 fvdbvcbvc

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. xaxaxaxaxaxa

    τραβατε πλυθειτε ρε απλυτοι. στις τρυπες σας κρυφτειτε.

  2. Γιωργος Κ.

    Από ότι φαίνεται – και φαίνεται καθαρά – είναι όλοι τους πεντακάθαροι. Άλλοι βρωμάνε από μακρυά, σαν ψοφίμια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.