Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Όχι και από Κατσιφάρα στη μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων

κατάληψη-πανεπιστήμιο2«Οχι» στη μεταφορά των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στο Αγρίνιο, στο Πανεπιστήμιο Πατρών λέει με απόλυτη σαφήνεια ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Οπως επισημαίνει, η προσπάθεια όλων πρέπει να εστιαστεί στην περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη συγκεκριμένη περιοχή.
«Από την πρώτη στιγμή η θέση μου ήταν ξεκάθαρη. Πρέπει να σεβαστούμε την πόλη του Αγρινίου. Να μην κάνουμε για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος. Ολοι μας πρέπει να στηρίξουμε τα συγκεκριμένα τμήματα και πρωτίστως η Κυβέρνηση, με όλες μας τις δυνάμεις» δήλωσε στην «Π» ο κ. Κατσιφάρας, ξεκαθαρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη θέση του έναντι αυτού του κρίσιμου ζητήματος που φέρνει σε αντιπαράθεση την Πάτρα με το Αγρίνιο.
Με τη δήλωση αυτή του αυτή ο περιφερειάρχης απαντά και στο δήμαρχο Αγρινίου Γεώργιο Παπαναστασίου ο οποίος μέσω της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» τον καλούσε να πάρει θέση στο θέμα, κατηγορώντας τον για διγλωσσία.
Ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια και της Συγκλήτου και όλων των φορέων θα πρέπει να είναι η στήριξη και η ενίσχυση των τριών τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής της Πάτρας (Τμήματα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) που εδρεύουν στο Αγρίνιο.
«Οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε το αίτημα των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας και να αναγνωρίσουμε την ανάγκη παραμονής των πανεπιστημιακών τμημάτων στην περιοχή. Αν οι κτιριακές συνθήκες δεν είναι καλές να φροντίσουμε να τις βελτιώσουμε. Τα πάντα μπορούμε να κάνουμε σ’ ένα καλό πλαίσιο συνεργασίας και διαλόγου» καταλήγει ο κ. Κατσιφάρας.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα, στις 7.30, ο δήμαρχος Αγρινίου έχει καλέσει όλους τους φορείς της περιοχής για να συζητήσουν το θέμα ενόψει της αυριανής Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οποία θα τεθεί το θέμα της μεταφοράς των τριών τμημάτων. Επίσης, ο κ. Παπαναστασίου, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, ζητάει να υπάρξει άμεση συνάντηση, ώστε το ζήτημα αυτό να κλείσει οριστικά.
«Θέλω να τονίσω ότι ο λαός του Αγρινίου αλλά της Αιτωλοακαρνανίας γενικά, περιμένει από εσάς, με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό, τη διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου δεν θα μεταφερθούν επ’ ουδενί στην Πάτρα και δεν θα επιτρέψετε να ακολουθηθούν λογικές “συγκεντρωτισμού”, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα της πόλης του Αγρινίου, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται για τα αυτονόητα» σημειώνει στη σχετική του επιστολή ο κ. Παπαναστασίου, υπενθυμίζοντας όλες τις προεκλογικές αναφορές του κυβερνώντος κόμματος στο συγκεκριμένο θέμα.

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

pelop.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.