Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Όχι και τέτοια μέρα η Χρυσή Αυγή

Όχι και τέτοια μέρα η Χρυσή Αυγή

Με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να διοργανώσει εκδήλωση στην Πλατεία Δημοκρατίας την ερχόμενη Κυριακή. Επισημαίνει δε ότι την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο , 14 Απρίλη του 1944, οι φασιστικές δυνάμεις κατοχής με τους ντόπιους συνεργάτες τους κρέμασαν τρεις πατριώτες , τον Σούλο, τον Αναστασιάδη και τον Σαλάκο ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην εκτέλεση άλλων 120 πατριωτών στην Αγία Τριάδα. Είναι γεγονός ότι η πρόθεση της Χρυσής Αυγής έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο Αγρίνιο που ενδέχεται να εκφραστούν με παρόμοιες ανακοινώσεις. Η ανακοίνωση του ΣΕΝΑ έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγρινίου εκφράζει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο τον αποτροπιασμό του στην πρόθεση της νεοναζιστικής και φασιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να διοργανώσει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία δημοκρατίας της πόλης του Αγρινίου.

Στο χώρο αυτό την ίδια μέρα 14 Απρίλη του 1944 οι φασιστικές δυνάμεις κατοχής με τους ντόπιους συνεργάτες τους κρέμασαν τρεις πατριώτες , τον Σούλο, τον Αναστασιάδη και τον Σαλάκο ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην εκτέλεση άλλων 120 πατριωτών στην Αγία Τριάδα.

Οι απολογητές του φασισμού και οι οπαδοί των ναζί δεν έχουν χώρο και θέση στο μαρτυρικό τόπο του Αγρινίου ειδικά αυτή την τόσο έντονα συμβολική μέρα.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας, που μέρα με τη μέρα βλέπουμε τα τελευταία μνημονιακά χρόνια να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια μας, δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που στηρίζουν εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους, ψηφίζοντας μνημονιακά εκτρώματα όπως διαγραφή χρεών των ΠΑΕ, επιβολή ειδικών οικονομικών ζωνών με μεροκάματα πείνας για τους έλληνες, απαλλαγές φόρων για το μεγάλο κεφάλαιο, το ξεπούλημα της αγροτικής τράπεζας στο Σάλλα, να χύνουν το πολιτικό τους δηλητήριο στην πόλη μας.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να τους γυρίσουν την πλάτη και να τους απομονώσουν πριν να είναι για όλους μας αργά.

Δ.Σ. Σ.Ε.Ν.Α

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.