Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

“Όχι” Περιφερειακού στην ιδιωτικοποίηση των Αλυκών

“Όχι” Περιφερειακού στην ιδιωτικοποίηση των Αλυκών

Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ζητά με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας όπως αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του, κατά την οποία, αναφέρεται πως «οι Αλυκές θα πρέπει να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους»

Όπως επεσήμανε κατά την εισήγησή του, στο προ ημερησίας διατάξεως θέμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, «η εταιρεία διαχειρίζεται οκτώ αλυκές ανά την Ελλάδα. Συμμετέχει κατά 90% περίπου στη συνολική παραγωγή πρωτογενούς άλατος και καλύπτει το 65% περίπου των συνολικών αναγκών της χώρας και είναι ταυτισμένη με τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του Μεσολογγίου».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε πως «η πολιτιστική και οικολογική αξία των αλυκών είναι ανυπολόγιστη, ενώ επίσης ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ανθρώπων που απασχολούνται στη συγκεκριμένη επιχείρηση».

«Θεωρούμε πως η ιδιωτικοποίηση της εν λόγω εταιρείας θα έχει αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, τους εργαζομένους, την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την οικολογική αξία των εκμεταλλευόμενων αλυκών, καθώς θα δημιουργηθεί ένα σχεδόν ιδιωτικό μονοπώλιο, με αυξημένη δυνατότητα ελέγχου της παραγωγής και της τιμής του προϊόντος, ενώ, ταυτόχρονα, λόγω του κόστους, θα επέλθει αδιαφορία για την διατήρηση της πολιτιστικής και οικολογικής σπουδαιότητας των αλυκών» κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.