Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Όχι στην αυτονόμηση του Πανεπιστημίου Αγρινίου!

Όχι στην αυτονόμηση του Πανεπιστημίου Αγρινίου!

Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για τον τίτλο. Δεν πρόκειται για αίτημα όσων θέλουν το κακό της πόλης μας, αλλά για ένα group που ανακαλύψαμε στο facebook, δημιουργοί του οποίου είναι άτομα τα οποία σπουδάζουν στην Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου! Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φράση: «Θέλουμε σφραγίδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πτυχίο μας». Μάλιστα στο εν λόγω group έχουν γίνει μέλη αρκετοί φοιτητές, οι οποίοι προφανώς συμερρίζονται την ανωτέρω άποψη.

Εμείς κατανοούμε τις ανησυχίες νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν την καλύτερη δυνατή επαγγελματική αποκατάσταση για τους ίδιους. Όμως, πραγματικά πιστεύουν ότι το όνομα ενός Πανεπιστημίου και μόνο ανοίγει πόρτες στην ελληνική αγορά ή ότι εάν δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό θα τους δεχθούν με ανοιχτές αγκάλες λόγω Ιωαννίνων; Προφανώς όχι. Είδατε δηλαδη εσείς πολλές φορές να επιλέγουν ένα γιατρό οι ασθενείς με γνώμονα αν σπούδασε Αθήνα ή Αλεξανδρούπολη;(Δε μιλώ για Ρουμανίες κλπ γιατί πάει αλλού η βαλίτσα).

Το θέμα είναι απλό: Eίναι λογικό πάντα να υπάρχουν δισταγμοί και αμφιβολίες για κάτι καινούριο, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με νέους ανθρώπους, οι οποίοι εκ φύσεως έχουν την τάση (και καλά κάνουν) να αμφισβητούν. Προφανώς οι ίδιες σκέψεις να υπήρχαν όταν ιδρύοταν και το Πανεπιστήμιο στα Γιάννενα. Γι αυτό οι αρμόδιοι πρέπει να ενημερώσουν τους φοιτητές που σπουδάζουν ήδη στο Αγρίνιο για τις θετικές προοπτικές της αυτονόμησης, γιατί πολύ απλά αυτούς αφορά πρωτίστως! Αλλά τι λέμε και εμείς; Όλα τα χε η Μαργιωρή ο φερεντζές της έλλειπε…Αυτονόμηση ακούμε και αυτονόμηση δε βλέπουμε…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.