Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Ώρα μηδέν για οικονομία

Ώρα μηδέν για οικονομία
1922: Θυσίες λαού, πλήρωσαν ένοχοι και αθώοι. Η Ελλάδα επανεκκινήθη!
2010: Θυσίες λαού, θα πληρώσει κανείς; Η Ελλάδα εκοιμήθη…..

Η επικαιρότητα και οι ραγδαίες εξελίξεις στην ( η με αφορμή) την οικονομία επισκιάζουν την τοπική επικαιρότητα.
Είδαμε τον νύν πρωθυπουργό-ηγέτη Σοσιαλιστικού κόμματος να προαναγγέλει επώδυνα μέτρα. Πριν κάποιους μήνες είδαμε τον τέως πρωθυπουργό να φεύγει άρον άρον..
Το χειρότερο: Βλέπουμε μια άθλια προπαγάνδα που προσπαθεί με “δημοσκοπήσεις” να μας πείσει ουσιαστικά ότι όλοι είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε μισθούς και χειροκροτάμε.
Το ακόμα χειρότερο: Δεν υπάρχουν οργανωμένες εστίες αντίδρασης. Αιχμή του δόρατος μια αριστερά που εξαιτίας λαθών του παρελθόντος και ξύλινου λόγου αδυνατεί να αποτελέσει πόλος εμπιστοσύνης κοινωνικής διαμαρτυρίας.
Το δε συνδικαλιστικό κίνημα επιτίθεται “κάτα κύματα”, χωρίς στρατηγική και προβάλλοντας αιτήματα που “ακυρώνουν” τη δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών. Δηλαδή ο κάθε κλάδος κάνει απεργίες-μέχρι τώρα τουλάχιστον- προβάλλοντας κυρίως τα δικά του συμφέροντα και το βασικότερο: Ετεροχρονισμένα και όχι ταυτόχρονα και κυρίως πριν ανακοινωθούν τα οριστικά μέτρα.
“Μεταρρύθμιση” λοιπόν ονομάζεται η κατάργηση της μονιμότητας που ψελίζονται, οι οποία αντί να διώξει τους “κηφήνες” θα δημιουργήσει νέους από δαύτους που θα πηγαίνουν πέρα-δώθε στη πλατεία Κλαθμώνος.
Δεν στρουμφοκαμιλίζουμε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.
Να βοηθήσει ο λαός, ναι. Δεν είναι ευθυνόφοβος και καρμίρης όπως τον παρουσιάζουν.
Απλά έχει υψηλά το αίσθημα του δικαίου και δεν θέλει να πιάνεται κορόιδο.
Γιατί;
Γιατί πολύ απλά πρέπει ..
Να πληρώσουν αυτοί που λεηλατήσαν τα ταμεία. -Κανείς πια δεν μιλάει για αυτό-
Όπως είχε γίνει και 80 περίπου χρόνια πριν. Στη φωτογραφία που βλέπετε: Η τότε εθνική καταστροφή στη Μικρά Ασία έφερε αυτή τη δίκη. Αδίκως η άδικως καταδικάστηκαν υπουργοί και πρωθυπουργοί. Όμως ακολούθησε “επανεκκίνηση” της Ελλάδος γιατί πολύ απλά γεννήθηκε αίσθημα δικαίου και μάλιστα από μια δεινή κατάσταση σαφώς πολύ χειρότερη από ότι τώρα.
Εννοείται ότι δεν λέμε και τώρα να τουφεκίζουμε ενόχους. Άλλες εποχές τότε.
Απόδοση δικαιοσύνης.
Και αν δε το κάνει ο σημερινός πρωθυπουργός, ότι μέτρα και αν ανακοινώσει σήμερα..απλά θα αποτύχει.
Και κλείνοντας: Ο λαός μπορεί να ζήσει με λιγότερα αλλά δε μασάει από αυτά ούτε από έσωθεν ούτε από έξωθεν. Θα αναπτύξει τα αντανακλαστικά του αργά η γρήγορα:
Και θα τιμωρήσει με το τρόπο του ενόχους και μη.
Και τότε αλίμονο σε όλους.

Βασιλιάς Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.