Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ώρα να πάρει μια “ΑΝΑΣΑ” ο Αμβρακικός

Ώρα να πάρει μια “ΑΝΑΣΑ” ο Αμβρακικός

Την Δευτέρα στην Αμφιλοχία συνεδρίαση. Ζητείται πλέον ρεαλιστικό πλάνο.
Την ενεργοποίηση του τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος ΑΝΑΣΑ το αμέσως επόμενο διάστημα μιας και ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης θα συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα την πρώτη συνεδρίαση με στόχο τη λήψη σημαντικών αλλά και ρεαλιστικών αποφάσεων ανακοίνωσε χθες στη Βόνιτσα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης.

Η συνεδρίαση αυτή θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα στην Αμφιλοχία και θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Θα παραβρεθούν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, μεταξύ των οποίων γενικοί γραμματείς υπουργείων και περιφερειάρχες. Βασικός σκοπός πλέον του προέδρου της επιτροπής Θ. Μωραΐτη είναι να εκπονηθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τον Αμβρακικό, τόσο προς την αναπτυξιακή κατεύθυνση όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Η συζήτηση μάλιστα τη Δευτέρα θεωρείται σημαντική καθώς θα συζητηθούν και τα προτεινόμενα προς έγκριση έργα.

Θυμίζουμε ότι το «ΑΝΑΣΑ» είναι το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ». Εξαγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες προ διετίας αλλά αποδείχθηκε γρήγορα ότι ο σχεδιασμός ήταν πρόχειρος και μη ρεαλιστικός και το κυριότερο χωρίς τους διασφαλισμένους πόρους των 120.000 εκατ. ευρώ που προέβλεπε.

Πλέον το βασικό στοίχημα των αρμοδίων είναι να θέσουν το πρόγραμμα σε μια νέα τροχιά, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του και να συμβάλει στην βελτίωση της εικόνας για τον Αμβρακικό.. Την εποχή μάλιστα που λόγω της κρίσης τα αναπτυξιακά προγράμματα βαίνουν προς κατάργηση.
Παράλληλα πληροφορίες θέλουν πως σειρά για επανεκκίνηση παίρνει και το πρόγραμμα «Πίνδος» που προβλέπει δράσεις για ορεινές περιοχές του νομού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.