Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

“Όχι” του δημοτικού συμβούλιου Αμφιλοχίας στο κέντρο κράτησης μεταναστών

“Όχι” του δημοτικού συμβούλιου Αμφιλοχίας στο κέντρο κράτησης μεταναστών

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα λάβει χώρα στην Αμφιλοχία στις 14:00 για να αποτιμηθεί η κατάσταση μετά το σκηνικό που διαμορφώνει η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργηθεί στα όρια του δήμου , στο παλαιό στρατόπεδο κοντά στη Στάνου ,κένρο κράτησης μεταναστών (ένα από τα 14 της χώρας). Στις τοπικές αρχές επικρατεί αναβρασμός για την απόφαση ωστόσο υπάρχει και κριτική πως η αντίδραση έρχεται κατόπιν εορτής καθώς σε άλλες περιοχές της χώρας από καιρό συνεδρίασαν τα δημοτικά συμβούλια για το θέμα καθώς διακινούνταν οι σχετικές πληροφορίες.

Νεότερη ενημέρωση:

Ομόφωνο όχι στο κέντρο κράτησης μεταναστών

 Το όμόφωνο «όχι» του δημοτικού συμβουλίου Αμφιλοχίας για το κέντρο κράτησης μεταναστών ήταν το αποτέλεσμα της έκτακτης συνεδρίασης που έλαβε χώρα το μεσημέρι. Αποφασίστηκε παράλληλα η ανάληψη δράσης με πρώτο βήμα τη συνάντηση αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου (με τους βουλευτές και εκπρόσωπο της Περιφέρειας)  με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ Μ.Όθωνα .

Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ.Κοιμήσης υποστήριξε πως δεν είχε ενημέρωση για το θέμα  και έριξε την ευθύνη και στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη που έκανε ενέργειες υπόδειξης του στρατοπέδου της Αμφιλοχίας.

Κριτική δέχθηκε πάντως ο δήμαρχος από την αντιπολίτευση και τον επικεφαλής της Γιάννη Πρεβεζιάνο που αμφισβήτησε τα περί έλλειψης ενημέρωσης και εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι σε θέση ο δήμαρχος να έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση για το θέμα όταν για παράδειγμα διεκδικεί τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.