Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ικανοποίηση στην Παντάνασσα για την 1η Γιορτή Εσπεριδοειδών

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Μορφωτικού Συλλόγου Παντάνασσας “Πυγμαίος ο Τριχώνιος”

010

Μεγάλη ικανοποίηση πρόσφερε στην τοπική κοινωνία της Παντάνασσας η εκδήλωση στα πλαίσια της 1ης Γιορτής Εσπεριδοειδών. Η γιορτή αυτή ένωσε θεσμούς και φορείς της κοινωνίας μας, αποδεικνύοντας ότι η ομαδικότητα και η συνεργασία μόνο ωφέλιμους καρπούς μπορούν να προσφέρουν.
Ο Δήμος Αγρινίου και ο Δήμος Θέρμου, μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Μορφωτικού Συλλόγου Παντάνασσας «Πυγμαίος ο Τριχώνιος, ανέλαβαν το επιστημονικό κομμάτι της εκδήλωσης, αναθέτοντας εισηγήσεις στους διακεκριμένους Γεωπόνους κ. Ηλία Ντζάνη, κ. Βασιλική Καραπαπά και τον κ. Γρηγόρη Τριανταφύλλου. Με τις γνώσεις τους, μπόρεσαν και κέντρισαν το ενδιαφέρον αγροτών-παραγωγών και ανοίχτηκε μία οδός για κατοπινή τους συνεργασία.
Σημαντικότατη κρίθηκε η συμμετοχή των γυναικών του χωριού, οι οποίες με την εμπειρία και την εργατικότητα που τις διακατέχουν, στήριξαν την έκθεση τοπικών προϊόντων με βάση τα εσπεριδοειδή, όχι μόνο προσφέροντάς τα στο κοινό αλλά και παρασκευάζοντάς τα. Γλυκά κουταλιού, λικέρ, μαρμελάδες, αγνά σαπούνια και κηραλοιφές απαράμιλλης ποιότητας και αισθητικής.
Συμπορευτές σε αυτή την μαζική δράση ήταν και οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, τα φυντάνια τις Παντάνασσας, οι οποίοι συνεργάστηκαν με άλλα τρία Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας – της Παραβόλας, της Καλλιθέας και των Καλυβίων – ώστε να πραγματοποιηθεί μια έκθεση ζωγραφικής με βάση τα εσπεριδοειδή. Μέσα από αυτή την δράση έδειξαν την ευαισθησία τους για τη φύση και το περιβάλλον ώστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση από τους μεγαλύτερους.
Προς μεγάλη τιμή για τα παιδιά, τις οικογένειές τους, τους δασκάλους τους και για όλο τον τόπο μας βραβεύτηκαν οι καλύτερες ζωγραφιές ανά τάξη από τον ίδιο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Αγρινίου, Ζωγράφο κ. Χρήστο Γαρουφαλή, ο οποίος παρευρέθη στην εκδήλωση και συνεχάρη τους μικρούς καλλιτέχνες. Όπως εξέφρασε, η επιλογή ήταν δύσκολη γιατί όλα τα έργα ήταν αξιόλογα,αλλά εντέλει βραβεύτηκε ο μαθητής της Δ΄ τάξης του Δ.Σχ. Παντάνασσας Κλεάνθης Μπάρδι, ο μαθητής της Ε΄ τάξης του Δ. Σχ. Παντάνασσας Εργκίς Ρρέθι και ισοψήσισαν οι μαθήτριες της Στ΄τάξης Ελένη Τσουραπούλη (Δ.Σχ. Παντάνασσας) και Γεωργία Χριστοπούλου (Δ. Σχ. Παραβόλας).
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με δεντροφύτευση από τους Αντιδημάρχους Αγρινίου κ. Γ. Μελιάδη, κ. Α. Καλαμπαλίκη, τον Αντιδήμαρχο Θέρμου κ. Γ. Κοντογιάννη, τον Διευθυντή Π.Ε. Αιτωλ/νίας κ. Χ. Κολοβό και τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Θ. Καραντζίνη. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά της Παντάνασσας και του Αγρινίου, καθώς και γευστικές απολαύσεις από τον Chef της Παντάνασσας, κ. Κ. Κατσούπη.
Με το πέρας της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στον Δήμαρχο Αγρινίου, στον Δήμαρχο Θέρμου, στους Αντιδημάρχους, του εισηγητές και τους επίσημους προσκεκλημένους της εκδήλωσης. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ανανεώθηκε η συνάντησή  για την επόμενη χρονιά, με περισσότερες ιδέες και ακόμη πιο πολύ κέφι.

 

 204 227 244 259

076

024 073 389(1)94b2202e-5f20-4cc5-af71-8e972601e51d
68fe5c35-eb37-46f4-86fc-b9289dad71dc

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.