Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

1ο ΕΠΑ.Λ : Καπάκια μετατρέπονται σε αναπηρικά καροτσάκια και η προσπάθεια συνεχίζεται

1ο ΕΠΑ.Λ : Καπάκια μετατρέπονται σε αναπηρικά καροτσάκια και η προσπάθεια συνεχίζεται

10835072_334535793392803_9200460852498807234_o Το Νοέμβριο του 2013 το 1ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου ξεκίνησε την προσπάθεια συλλογής πλαστικών καπακιών κι έκανε έκκληση για συμμετοχή  με σκοπό τα καπάκια να μετατραπούν σε αναπηρικά καροτσάκια που θα δοθούν σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη. Έναν χρόνο μετά το αποτέλεσμα είναι τρια αναπηρικά αμαξίδια να δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα είχαν ανάγκη –τα δύο δόθηκαν στο Αγρίνιο και το τρίτο στην περιοχή του Αγγελοκάστρου.
Με σύνθημά μας το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» το 1ο ΕΠΑΛ καλεί να συνεχίσουμε και φέτος, και να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια όλοι μαζί προκειμένου να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους.

Το μήνυμα του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου:

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα
1ο ΕΠΑ.Λ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Όταν το Νοέμβριο του 2013 το 1ο ΕΠΑ.Λ Αγρινίου ξεκίνησε την προσπάθεια συλλογής πλαστικών καπακιών κι έκανε έκκληση για συμμετοχή σ’αυτή την προσπάθεια με σκοπό τα καπάκια να μετατραπούν σε αναπηρικά καροτσάκια που θα δοθούν σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη, ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύαμε ότι αυτή η προσπάθεια θα είχε τέτοια απήχηση.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική και πολύ συγκινητική. Σχολεία, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, κέντρα αναψυχής, γυμναστήρια, βιβλιοπωλεία, ακόμη και εμπορικά καταστήματα επιδόθηκαν με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα.
Έτσι, πλαστικά καπάκια καθημερινά συγκεντρώνονταν στο σχολείο ενώ οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ είχαν συστήσει ομάδες που συντονισμένες μεταξύ τους δούλευαν με ζήλο και μεράκι για το διαχωρισμό των πλαστικών καπακιών από άλλα αντικείμενα που τυχόν βρίσκονταν ανάμεσά τους, την καταμέτρησή τους και την συσκευασία των κουτιών μέσα στα οποία θα μεταφέρονταν.
Μετά τη συσκευασία τους, τα καπάκια αποστέλλονταν στο Σύλλογο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας με τη βοήθεια του κ. Αναστάσιου Αργύρη, προέδρου του συλλόγου ΑΜΕΑ «Έχω Δικαίωμα» Αμφιλοχίας. Όλο αυτό το πνεύμα συνεργασίας είχε ως αποτέλεσμα 3 αναπηρικά αμαξίδια να δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα είχαν ανάγκη –τα δύο δόθηκαν στο Αγρίνιο και το τρίτο στην περιοχή του Αγγελοκάστρου.
Με σύνθημά μας το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» σας καλούμε να συνεχίσουμε και φέτος, και να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια όλοι μαζί προκειμένου να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους.

1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
Τηλ.: 2641031096
E-mail: mail@1epal-agrin.ait.sch.gr
Πληροφορίες: Θεοδώρα Σίμου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.