Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

10 χρόνια agrinionews

Σαν σήμερα, 31-01-2008: «Αρχή ταυτότητας» του agrinionews

ΝΕΟ LOGO AGRINIONEWS.GRΣαν σήμερα, 10 χρόνια πριν, δημιουργήθηκε το blog agrinionews που μετεξελίχθηκε στον ειδησεογραφικό ιστοχώρο agrinionews.gr τον Μάρτιο του 2011.
Εκείνη την περίοδο οι τότε διαδικτυακές επιταγές έδιναν περιθώριο έκφρασης, τοποθέτησης πάνω στην επικαιρότητα και σε ερασιτέχνες μέσω της φόρμουλας των ιστολογίων ( blogs). Το Αγρίνιο λοιπόν έδωσε το όνομα του ως πρόθεμα στο πρωτοπόρο αυτό ιστολόγιο «νέων» σε μια εποχή που τα blogs μεσουρανούσαν μόνο στην κεντρική θεματολογία ή σε μεγάλες πόλεις.

Το blog agrinionews συνέχισε την πορεία του καλύπτοντας το κενό αυτό στο διαδίκτυο έως και τότε που αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να αποτελέσει ένα μικρό θεμέλιο για ένα μεγάλο ειδησεογραφικό site, το agrinionews.gr, όπερ και εγένετο το Μάρτιο του 2011.

Έκτοτε είναι μέσο ενημέρωσης της εταιρείας «Γεώργιος Ροΐδης και ΣΙΑ Ε.Ε.» με έδρα το Αγρίνιο και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Περιφερειακής Ένωσης ΔIαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης (Π.Ε.ΔΙ.Μ.Ε.) συνεισφέροντας στην πραγματική ενημέρωση με την άμεση, όπως οι χρόνοι του διαδικτύου ορίζουν, κάλυψη των γεγονότων με επαγγελματισμό και αμεροληψία.

Παρόλο που φέρει ως σύμβολο σκιαγράφημα του Καλλικρατικού Αγρινίου εντούτοις τροφοδότησε με πρωτόλειες ειδήσεις τόσο την Περιφερειακή όσο και την πανελλαδική επικαιρότητα.

Μπορεί στην πρώτη θέση του «χαμηλού αυτού διαδικτυακού σπιτιού» να κτίστηκε μία «πολυκατοικία ενημέρωσης», όμως κληροδότησε κάποιες αδρές πινελιές από τα πρώτα του συστατικά. Διατήρησε παράλληλα με την κούρσα κάλυψης των γεγονότων την ανεξάρτητη και τεκμηριωμένη άποψη, τον αυθορμητισμό του ενώ συνείσφερε στην διαμόρφωση ή την υπενθύμιση της νέας ταυτότητας της πόλης με πρωτόλεια επιστημονικά κείμενα αλλά και με ενδελεχή έρευνα και ενδοσκόπηση πάγιων ζητημάτων που την απασχολούν.

Το agrinionews.gr πρόβαλλε όλα τα πολιτιστικά γεγονότα, στήριξε τις διεκδικήσεις του τόπου και κατέγραψε την πολιτική επικαιρότητα με σοβαρότητα και αμεροληψία. Έδωσε βήμα σε όλες τις απόψεις και στο διάλογο, κατέγραψε τις εξελίξεις σε όλες τις εκφάνσεις.

Παράλληλα ο ιστότοπος αυτός δεν έμεινε αμέτοχος στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις και τις προκλήσεις των εκάστοτε μεταλλάξεων του διαδικτύου, καθώς από την προηγούμενη ήδη δεκαετία των blogs χτίζει την παρουσία του στα social media και δοκιμάζει νέες προκλήσεις όπως το διαδικτυακό ραδιόφωνο. Αξιοποίησε στο ακέραιο τεχνολογικές εφαρμογές  δίνοντας βήμα έτσι έκφρασης στους αναγνώστες του και καταγράφοντας τις αντίστοιχες για κάθε ζήτημα τάσεις της κοινής γνώμης.

10 χρόνια το agrinionews παραμένει στην κορυφή της έγκυρης και ανεξάρτητης ενημέρωσης χάρη στη δύναμη των αναγνωστών.Η πρώτη αυτή δεκαετία λειτουργίας ορίζει πρωτίστως ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε εσάς και παράλληλα ένα μεγάλο φορτίο ευθύνης και υπόσχεσης για το καλύτερο την επόμενη.

AGRINIONEWS NEW CAMPAIGN 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Σωτήρης

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Πάντα δυνατοί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.