Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

100 δόσεις: Κόφτης στις 15 ημέρες – Ποιοι κινδυνεύουν

100 δόσεις: Κόφτης στις 15 ημέρες – Ποιοι κινδυνεύουν

EFORIA4_473_355Ακόμη και όσοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Από την 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρότερο σύστημα για το καθεστώς παραμονής των οφειλετών στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Σύμφωνα με το νέο καθεστώς θα τίθενται εκτός ρύθμισης όλοι όσοι καθυστερούν να πληρώσουν για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών οποιαδήποτε νέα οφειλή προς το Δημόσιο έχει βεβαιωθεί στο όνομά τους από 15 Δεκεμβρίου του 2015 και ύστερα.
Έτσι οποιαδήποτε νέα οφειλή προκύπτει και ο φορολογούμενος καθυστερήσει να την πληρώσει για περισσότερες από 15 ημέρες, τότε αυτόματα βγαίνει και από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, έσχετα με το εάν ήταν συνεπής στη ρύθμιση ως τώρα.
Ουσιαστικά για όσους είναι στη ρύθμιση των 100 δόσεων οι λύσεις είναι δύο. Είτε να εξοφλούν εφάπαξ, εάν έχουν τα χρήματα τη νέα οφειλή, είτε να ρυθμίσουν αυτή τη νέα οφειλή με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ώστε να πληρώνουν ένα μικρό ποσό κάθε μήνα, μαζί με το ποσό που αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

http://www.newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.