Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

10ος Ημιμαραθώνιος: το Αγρίνιο τίμησε τη μνήμη του Μιχάλη Κούση (βίντεο-φωτό)

23

Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στο Αγρίνιο, πριν λίγα λεπτά, ο 10ος (επετειακός) ημιμαραθώνιος προς τιμήν του σπουδαίου Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση ενώ προηγήθηκαν οι αγώνες των πέντε χιλιομέτρων (αφετηρία η Ερμίτσα), των 10 χιλιομέτρων (με αφετηρία των κόμβο Παναιτωλίου) και του ενός χιλιομέτρου.
Παρά την πρωινή βροχή οι καιρικές συνθήκες τελικώς επέτρεψαν την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα στην οποία συνέβαλλαν όλοι, οργανωτές και εθελοντές και η αστυνομία που ήταν διαρκώς επί ποδός για τα κυκλοφοριακά μέτρα. Εκφωνητής ο Δ.Μπαμπαρούτσης.
Ο Ημιμαραθώνιος ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή από τη θέση Βαριά (Δογρή) Τριχωνίδας στις 11:30 π.μ. με διαδρομή Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο –Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου – Εθνική Οδός – Χαριλάου Τρικούπη και Τερματισμό στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο όπου ο κόσμος υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τους αθλητές.
Νικητής του Ημιμαραθώνιου είναι ο αθλητής Κώστας Σταμούλης της ΓΕΑ με χρόνο 1:17:00 0, 2ος ο Γιάννης Χαμόδρακας του Μεσσηνιακού με χρόνο 1:17:56 και 3ος ο Ηλίας Κατερινόπουλος του ΠΑΣ Ζωγράφου με χρόνο 1:18:09. Στις γυναίκες πρώτευσαν κατά σειρά οι Γεωργία Σταμούλη (ΓΕΑ), Στεργιούλα Παπαδοπούλου (Ένοπλες Δυνάμεις) και Νίκη Μπουκουβάλα.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αθλητών και στους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων, ακόμη και στον αγώνα του ενός χιλιομέτρου, που συμμετείχαν 800 μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.
Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων πρώτευσαν στους άνδρες οι Θόδωρος Αρωνιάδας (ΓΕΑ), Ιωάννης Κρέτσος (Δρομείς Μεσολογγίου) και Περικλής Ασπρούδης (Δρομείς Άρτας). Στις γυναίκες η Ελένη Νικολοπούλου (ΓΕΑ), Ζωναρά Άννα (ΓΕΑ) και Παπαδοπούλου Βίκυ (Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας).
Στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων πρώτευσαν στους άνδρες οι Νίκος Σταμούλης (ΓΕΑ), Ηλίας Αϋφαντόπουλος (ΓΕΑ) και Ορφέας Λεοντίδης (Φίλανδρος)
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου αμέσως μετά τον τερματισμό ανέφερε: « Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες φέτος η διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και πολιτών. Ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» έχει γίνει πλέον θεσμός. Είναι μία γιορτή της πόλης, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια του Μιχάλη Κούση που τίμησε την διοργάνωση με την παρουσία της, όσους συμμετείχαν και όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή της. Η ανταπόκριση μας δεσμεύει να δημιουργήσουμε αθλητικές υποδομές που θα στηρίξουν τέτοιες διοργανώσεις. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν» .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ημιμαραθώνιου ΕΔΩ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα των πέντε χιλιομέτρων ΕΔΩ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα των 10 χιλιομέτρων ΕΔΩ

1 2 3 4 5
24 25
Στο Αγρίνιο για τον ημιμαραθώνιο και ο δημοσιογράφος , πρωην πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Στο Αγρίνιο για τον ημιμαραθώνιο και ο δημοσιογράφος , πρωην πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
Στο Αγρίνιο για τον ημιμαραθώνιο και ο δημοσιογράφος , πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Δείτε εικόνες από τον τερματισμό του Ημιμαραθώνιου 

1 2 3 4 5 6 7 8 9

1214 15 16

19 20 21 22

Δείτε εικόνες από τον τερματισμό του αγώνα πέντε χιλιομέτρων:

1 2

3 4 5 6

7 8 9

10 11 12

1 3 4

Δείτε εικόνες από τον τερματισμό των 10χιλιομέτρων

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Θεοδώρου

    Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή του Δήμου για την σπουδαία «αναβάθμισ稻 του αγώνα. Ήταν μακράν η χειρότερη από τότε που ξεκίνησε. Με φανφάρες και μεγάλα λόγια οργάνωσαν τον επετειακό ημιμαραθώνιο. Με 192 τερματίσαντες ούτε στο μικρότερο πανηγύρι δεν τρέχουν τόσο λίγοι!!!Ποτέ στα δέκα χρόνια που γίνεται ο αγώνας μετείχαν τόσοι αθλητές. Αναβάθμιση δε γίνεται κ. Αντιδήμαρχε στα λόγια αλλά στην πράξη. Ακόμη και στα 5κμ οι αθλητές ήταν λίγοι (182) και στα 10κμ μόλις 134.(Σύνολο όλοι μαζί 502 δρομείς-Μπράβο σας σπουδαία επιτυχία!!!) Μήπως να βγάλετε αυτό το 8ευρω , τουλάχιστον για τα 5κμ και 10κμ, για να παίρνουν μέρος περισσότεροι αγρινιώτες: Ευτυχώς υπάρχουν τα μικρά παιδιά στα 1000μ και γεμίζει η πλατεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.