Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

11.000 κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία Αγρινίου

Εκτός λειτουργίας για μια εβδομάδα ήταν το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω αποστολής μηνύματος. Σε 10 μέρες ξεκινά το «σήκωμα» των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το κέντρο του Αγρινίου. Στις 11.000 έφτασαν οι κλήσεις το 2012 για παράνομη στάθμευση

Ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με αποστολή SMS δεν λειτουργούσε στον δήμο Αγρινίου. Ο λόγος είναι διότι έληξε η σύμβαση με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο που είχε αναλάβει το εν λόγω πρόγραμμα και μέχρι να εγκριθεί το νέο σύστημα και οι κωδικοί του συνέβαινε αυτό. Με τη νέα εταιρεία που έχει αναλάβει, θα τυπωθούν νέες κάρτες στις οποίες θα μεταφερθεί το υπόλοιπο της παλιάς κάρτας και επομένως θα λειτουργεί κανονικά και το σύστημα στάθμευσης μέσω SMS. Το μεγάλο θέμα που έχει πλέον εξελιχθεί σε μάστιγα για τους οδηγούς του Αγρινίου είναι τα εγκαταλελειμμένα οχήματα. Στο σύνολό τους είναι 150 από τα οποία σε 10 περίπου μέρες θα «σηκωθούν» 20, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για την εύρεση των ιδιοκτητών τους, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και για τα υπόλοιπα θα «σηκωθούν» και εκείνα.

Βάσει νόμου η Δημοτική Αστυνομία πρέπει πολύ πριν προβεί σε κάποια ενέργεια να εντοπίσει και να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε οχήματος, αλλά και να του αφήσει χρονικό περιθώριο, ώστε να το μεταφέρει σε ιδιόκτητο χώρο.

Πέραν όμως αυτού ως προς το κυκλοφοριακό οι Αγρινιώτες οδηγοί μάλλον δεν έχουν συνηθίσει τα παρκόμετρα ακόμη, διότι το 2011 σημειώθηκαν 10.500 παραβάσεις, συνεπώς βεβαιώθηκαν αντίστοιχες κλήσεις και το 2012 αυξήθηκαν μάλιστα στις 11.000 οι κλήσεις. Φυσικά στους πεζόδρομους, στα πεζοδρόμια, στις ράμπες και στις θέσεις ΑμεΑ έχει δοθεί προσοχή της Δημοτικής Αστυνομίας, διότι όπως φαίνεται παραμένουμε αδιόρθωτοι. Πέρα από τους 300 με 330 θέσεις των μόνιμων κατοίκων του κέντρου και τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές των θέσεων, τις άδειες που έχει πραγματοποιήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η Δημοτική Αστυνομία έχει πιστοποιήσει 80 παραβάσεις από τους 360 ελέγχους που έχει κάνει για τους παράνομους πλανόδιους εμπόρους.

Αν και στις λαϊκές αγορές έχει πιστοποιήσει 50 παραβάσεις και σε 30 περιπτώσεις τα εμπορεύματα αυτά, βάσει νόμου καταστράφηκαν. Στους 270 ελέγχους που έχει κάνει για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων πιστοποίησε περίπου 40 παραβάσεις που αφορούν τραπεζοκαθίσματα, καταλήψεις πεζοδρομίων από εμπορικά καταστήματα κ.λ.π. Οι αυτοψίες για ηχορύπανση, για υπερβολικά μεγάλες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων που έχει πραγματοποιήσει αγγίζουν τις 60 εκ των οποίων οι 25 μετατράπηκαν και σε σφραγίσεις.

Καθήκοντα που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι έχει αναλάβει, έχει η δημοτική αστυνομία του δήμου Αγρινίου. Καθημερινά πραγματοποιεί τουλάχιστον 4 με 5 πιστοποιήσεις γνωστών υπογραφών σε αναπήρους συμπολίτες μας συνολικά το 2012 έχει ξεπεράσει τις 500. Ακόμη και όταν κάνει την απογραφή των συνταξιούχων του τότε αναλαμβάνει δράση και πάλι η δημοτική αστυνομία. Σχετικά πρόσφατα πραγματοποίησε περίπου 50 βεβαιώσεις για εν ζωή συμπολίτες μας που ήταν αδύνατον να μετακινηθούν και να απογραφούν. Στις 900 έχουν φτάσει οι καταγγελίες που έχει δεχθεί από πολίτες για διάφορα θέματα και έχει υλοποιήσει, ενώ στα καθήκοντά της πλέον έχει ενταχθεί και ο έλεγχος των κατοικίδιων που ζουν και σε διαμερίσματα, σε μονοκατοικίες και σε αγροικίες, τα οποία οχλούν και ημερησίως δέχονται περίπου 1 με 2 καταγγελίες.

Απ’ ότι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε, η δημοτική αστυνομία έχει επιφορτισθεί και με επιπλέον υποχρεώσεις αν και η συμπεριφορά των οδηγών συχνά – πυκνά είναι πολύ επιθετική απέναντι στους δημοτικούς αστυνομικούς και ουκ ολίγες φορές δημοτικοί αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Kων/νος Χονδρός-Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.