Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

11 συμβουλές για κοσμήματα παντοτινά λαμπερά

11 συμβουλές για κοσμήματα παντοτινά λαμπερά

Μπορεί τα κοσμήματα να αποτελούν τα πιο λαμπερά αξεσουάρ στη συλλογή μιας γυναίκας, όμως ο χρόνος, η καθημερινή φθορά και η ρύπανση συντελούν αρνητικά στη διατήρηση της εντυπωσιακής εικόνας τους.

Ανεξάρτητα από το υλικό τους, τους λίθους που μπορεί να τα κοσμούν και το σχεδιασμό τους, υπάρχουν κάποια tips που ακολουθώντας τα μπορεί ο καθένας να διατηρήσει την ομορφιά των κοσμημάτων του αναλλοίωτη στο χρόνο.

Αν θέλετε λοιπόν τα κοσμήματα σας να μοιάζουν σαν καινούργια και να αναδεικνύουν καθημερινά  τη λάμψη τους, υπάρχουν 11 εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές που αναμφισβήτητα θα σας βοηθήσουν.

 1. Καλή Χρήση

Προσεγγίζοντας το κατασκευαστικά, ένα κόσμημα, ανεξάρτητα από τη τελική του εμφάνιση, είναι ένας εξαιρετικά δουλεμένος συνδυασμός λεπτεπίλεπτων μετάλλων, λίθων και άλλων διακοσμητικών στοιχείων. Για το λόγο αυτό μπορεί ενέργειες όπως χτυπήματα, τραβήγματα και πτώσεις να το φθείρουν, να το αλλοιώσουν ή και να το σημαδέψουν ανεπανόρθωτα.

Προσέχουμε λοιπόν το τρόπο με τον οποίο φοράμε αλλά και αφαιρούμε ένα κόσμημα, καθώς επίσης και κατά τη χρήση του τον τρόπο με τον οποίο το διαχειριζόμαστε.

 1. Σωστή Αποθήκευση

Συνήθως αποθηκεύουμε τα κοσμήματα μας συνωστισμένα σε κοσμηματοθήκες ή σε άλλους ενιαίους χώρους. Με αυτό το τρόπο, λόγω της έντονης επαφής, μπορεί να χτυπηθούν ή να γρατζουνιστούν.

Για την αποφυγή αυτών των φθορών, η σωστή αποθήκευση των κοσμημάτων απαιτεί το διαχωρισμό τους είτε σε μεμονωμένα κουτάκια είτε σε κοσμηματοθήκες με διαχωριστικά.

 1. Προσεκτικός Καθαρισμός

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαρίσετε μόνοι σας τα κοσμήματα σας αλλά πάντα με μεγάλη προσοχή και φροντίδα. Με ένα βαμβακερό στεγνό πανάκι ή με χλιαρό νερό μπορείτε να τα καθαρίσετε και να τα σκουπίσετε, αποφεύγοντας όμως αυστηρά τη χρήση προϊόντων καθαρισμού ειδικά όσων περιέχουν χλώριο.

 1. Αφαίρεση στον Ύπνο

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, μην μπορώντας να ελέγξουμε το σώμα και τις κινήσεις μας, είναι πιθανό να καταστρέψουμε άθελα μας κάποιο κόσμημα. Θυμόμαστε λοιπόν να αφαιρέσουμε τα κοσμήματα μας πριν ξαπλώσουμε.

 1. Μακριά από Χημικά

Βλαβερά για τα κοσμήματα δεν είναι μόνο τα χημικά που περιέχονται σε καθαριστικά προϊόντα, αλλά και αυτά που συνθέτουν τα αρώματα, τις κρέμες σώματος και τα σπρέι που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Πρώτα λοιπόν κάνουμε χρήση των καλλυντικών μας και αφού απορροφηθούν από την επιδερμίδα μας τοποθετούμε τα κοσμήματα. Και σε καμία περίπτωση δεν ψεκάζουμε απευθείας πάνω σε ένα κόσμημα.

 1. Όχι Κοσμήματα στο Νερό

Το νερό της θάλασσας και της πισίνας, λόγω των συστατικών τους, μπορούν να βλάψουν το μέταλλο αλλά και τους λίθους των κοσμημάτων, καθώς επίσης υπάρχει και η πιθανότητα να χαθούν. Κατά την είσοδο σας στο νερό λοιπόν, καλό θα ήταν να αφαιρείτε τα κοσμήματα που θέλετε να προστατέψετε.

 1. Σωματικές Εργασίες

Κατά την πραγματοποίηση εργασιών όπως νοικοκυριό, άθληση ή κάποια εξωτερική δραστηριότητα στη φύση, καλό είναι να αποφεύγετε να φοράτε τα κοσμήματα σας και ειδικά τα πολύτιμα. Η επαφή με τη σκόνη και η έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να τα φθείρουν ή να τα τραυματίσουν

 1. Εστίες θερμότητας

Καθώς τα περισσότερα κοσμήματα αποτελούνται από μέταλλα ή άλλα υλικά που φθείρονται σε υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να τα προστατεύουμε από συνθήκες με έντονη θερμότητα και υψηλή ακτινοβολία.

Το φως και η θερμότητα μπορούν να επηρεάσουν την ανθεκτικότητα και το χρώμα των χρωματιστών πολύτιμων λίθων. Τα μαργαριτάρια και άλλα ευαίσθητα υλικά μπορεί να λευκανθούν κάτω από ακραία έκθεση στο φως. Η υπερβολική θερμότητα και οι ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας μπορεί μέχρι και να καταστρέψουν μερικούς πολύτιμους λίθους.

 1. Πάντα από το Κούμπωμα

Ακόμα και στην περίπτωση που ένα βραχιόλι ή ένα κολιέ εφαρμόζουν στο χέρι ή στο λαιμό σας χωρίς να χρειαστεί να τα ξεκουμπώσετε, αποφύγετε αυτή τη τακτική καθώς με το τράβηγμα μπορεί να αδυνατίσουν οι σύνδεσμοι και να προκληθούν φθορές, ακόμα και σπάσιμο, στο κόσμημα.

 1. Προσοχή στα Δαχτυλίδια

Καθώς τα δαχτυλίδια είναι ένα κόσμημα που μπορεί να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεων σας πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μεταχείριση τόσο στην αποθήκευση όσο και στη χρήση τους.

Κατά το πλύσιμο των χεριών αφαιρούμε πάντα τα δαχτυλίδια μας ώστε να μην υπάρχει συχνή και έντονη επαφή με το υδάτινο στοιχείο. Επίσης, λόγω του μεγέθους τους, είναι εύκολο να παραπέσουν ή να χαθούν, για αυτό προσέχουμε τόσο που τα ακουμπάμε αλλά και πως τα αποθηκεύουμε.

 1. Συμβουλευτείτε τον Κοσμηματοπώλη σας

Σε ότι αφορά τα πολύτιμα κοσμήματα και όσα έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία, η γνώση ενός επαγγελματία μπορεί πάντα να ωφελήσει. Ο κοσμηματοπώλης σας γνωρίζει πώς να καθαρίσει, πώς να συντηρήσει και πώς να διορθώσει πιθανές φθορές από τα αγαπημένα σας κοσμήματα και να επαναφέρει την αρχική δομή και λάμψη τους.

Με προσοχή και καλή φροντίδα, κάθε κόσμημα μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο στο χρόνο και να σας συντροφεύει σε κάθε σας εμφάνιση.

Στο ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΟΤΣΩΝΗΣ, διαθέτοντας ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, με εξειδικευμένο προσωπικό και πολυετή εμπειρία, η φροντίδα των κοσμημάτων σας διασφαλίζεται από απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.