Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 24η απεργία. Χωρίς ενημέρωση, απεργεί και ο Τύπος

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 24η απεργία. Χωρίς ενημέρωση, απεργεί και ο Τύπος

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για την Τετάρτη 11 Mαΐου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε «μαζική και αγωνιστική συμμετοχή για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση».

Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στον Τύπο (το agrinionews συμμετέχει) καθώς και το προσωπικό των ΟΤΑ.

Στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις. Στις 10:30 στην Πλατεία Ειρήνης η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του δημοσίου και στις 10:00 στην Κεντρική Πλατεία η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην οποία καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

To κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας

Όλοι στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 11 – 5 – 2011

 Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας και τα Πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του δημοσίου σας καλούν την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι, Νέα αντιλαϊκά και βάρβαρα μέτρα προωθούνται Νέο εισπρακτικό πακέτο 76 δις με ορίζοντα τώρα το 2015 προωθεί η Κυβέρνηση για να καλύψει τις μαύρες τρύπες των ελλειμμάτων και του χρέους. Πενήντα δις θέλει να εξοικονομήσει από το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της Δημόσιας περιουσίας. Νέες περικοπές εισοδημάτων, κοινωνικών δαπανών και νέα πρόσθετα φορολογικά βάρη προωθούνται.Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αποτελούμε και πάλι εύκολο στόχο. Συγχωνεύονται και καταργούνται υπηρεσίες παιδείας, υγείας, οργανικές μονάδες και θέσεις εργασίας.

Απεργιακές Συγκεντρώσεις

Στο Αγρίνιο : ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΩΡΑ 10:30 π.μ

Στο Μεσολοόγγι : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΩΡΑ 10:30 π.μ

Στη Ναύπακτο : ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΩΡΑ 10:30 π.μ

 Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.

 ……………………………………………………………………………………….

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τη συνεργασία Ε.Ε.- κεφαλαίου, οδηγούν σε ακόμα χειρότερες μέρες , σε μεγαλύτερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Τα μέτρα αυτά στοχεύουν στην οριστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, το κόψιμο των επιδομάτων, την καρατόμηση των παροχών υγείας- πρόνοιας , το ξεπούλημα σε ότι απέμεινε από τις ΔΕΚΟ , τη δημόσια περιουσία, τη συρρίκνωση και κατάργηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης , την ιδιωτικοποίηση της παιδείας κ.λ.π.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ουσιαστική στήριξη της Ν.Δ , του ΛΑ.ΟΣ και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου προχωράει στην κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και κατάκτησης . Έχοντας και τη στήριξη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών της Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ, με τη συμφωνία τους σε μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, εφαρμόζει κατά γράμμα τις αποφάσεις του Μάαστριχτ και τις εντολές της τρόικας που αποφάσισαν από κοινού και αφορούν όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην Πανεργατική Απεργία μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα δίκαιά μας. Είναι ανάγκη η ανάπτυξη κοινής δράσης και μετώπου πάλης εργατών , μικρομεσαίων ΕΒΕ και αγροτών, γυναικών και νεολαίας.

Μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ , της ΠΑΣΕΒΕ , της ΟΓΕ , του ΜΑΣ με την άνοδο της ταξικής πάλης και του αγώνα να συμβάλλουμε στην ανατροπή αυτής της πολιτικής που δίνει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο για την αύξηση της κερδοφορίας του και τη στήριξη του συστήματός του.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

– Πολιτική ανάπτυξης υπέρ των εργαζόμενων και όχι των κερδών της ολιγαρχίας .

– Την κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων και νόμων.

– Την εφαρμογή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση των νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων και των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

– Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς , μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα και όχι την καρατόμηση τους.

– Μέτρα προστασίας των ανέργων με αύξηση των επιδομάτων, πλήρεις παροχές υγείας- πρόνοιας μέχρι να βρουν δουλειά, μείωση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς καμιά προϋπόθεση, ούτε αυτή των 50 ενσήμων.

– Να σταματήσει το ξεπούλημα σε ότι απέμεινε από τις ΔΕΚΟ , τη δημόσια γη και περιουσία .

– Αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση , υγεία , πρόνοια , παιδεία

– Κάλυψη άμεσα των ελλείψεων σε Ι.Κ.Α και δημόσια νοσοκομεία, όχι στην κατάργηση νοσοκομείων και παραρτημάτων του Ι.Κ.Α.

– Επέκταση και όχι κατάργηση των Β.Α.Ε.

– Μείωση του ωραρίου εργασίας 7ωρο -5ήμερο -35ωρο , μείωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης και του ορίου ηλικίας ( 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες – 55 και 50 αντίστοιχα στα Β.Α.Ε.)

– Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο στο 45% των κερδών του , να καταργηθούν τα φορομπηχτικά σε βάρος των εργαζομένων.

Συνάδελφοι, η πλουτοκρατία και σε περίοδο κρίσης και σε περίοδο ανάπτυξης βγάζει τεράστια κέρδη , η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί τα συμφέροντά της . Την κρίση και τα ελλείμματα αυτοί τα δημιούργησαν κι αυτοί πρέπει να πληρώσουν, είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας του καπιταλιστικού τους συστήματος κι όχι η αιτία , την αξιοποιούν όμως για να ανατρέψουν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων.

Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί , δεν διορθώνεται. Να επιβάλλουμε πολιτική ενάντια στα μονοπώλια και την πλουτοκρατία , πολιτική υπέρ των εργαζομένων , που προϋποθέτει άλλη πολική εξουσία με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στο τιμόνι της.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ 10 π.μ. στην Πλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μάης 2011

Ε.Κ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.