Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

128.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση σε 207 πληγέντες του δήμου Μεσολογγίου

128.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση σε 207 πληγέντες του δήμου Μεσολογγίου

fotiou_aftodioikisi-696x392Με σχετική απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου εγκρίθηκε και μεταβιβάστηκε πίστωση στην Τράπεζα Πειραιώς για λογαριασμό του Δήμου Μεσολογγίου 127.954 ευρώ για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση και κάλυψη πρώτων αναγκών των πληγέντων από την πλημμύρα στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Η πίστωση αφορά 207 συνδημότες που καταγράφηκαν μέχρι 25-10-2016 ως πληγέντες από τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια.
Το ποσό της βασικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 586,94 ευρώ ανά πληγέντα κάτοικο και διπλασιάζεται σε 1.174 ευρώ σε άτομα ΑΜΕΑ ενώ, όπως η Υπουργική Απόφαση αναφέρει, είναι ακατάσχετο και ασυμψήφιστο και για τον οικείο Δήμο και για τους πολίτες που το δικαιούνται.
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη η δημοτική παράταξη «Κοινωνία Μπροστά» καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα περαιτέρω και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων καθότι η σχετική πίστωση έχει ήδη μεταβιβασθεί και έχουν καταγραφεί τα ονόματα των δικαιούχων.

Νεώτερη ενήμερωση: ανακοίνωση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  

Γνωστοποιείται ότι χθες 21 Δεκεμβρίου 2016, μεταβιβάσθηκε στον λογαριασμό που είχε καταθέσει ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η σχετική πίστωση ύψους 127.954 ευρώ, προς οικονομική ενίσχυση στους δημότες οι οποίοι επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 21ης και 22ης Οκτωβρίου.
Το παραπάνω ποσό αφορά 207 πληγέντες και προορίζεται για την άμεση κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών, ενώ η αποδοχή του θα τεθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Την επομένη ημέρα από την αποδοχή του ποσού, θα γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Κατόπιν των παραπάνω, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε άμεση συνεργασία με το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου – ο οποίος κατά περίπτωση ενήργησε ταχύτατα στην συγκρότηση τεχνικών κλιμακίων, στην καταγραφή και αποστολή των σχετικών καταστάσεων – έπραξαν το αυτονόητο για τους πληγέντες συνδημότες μας.
Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με την απόδοση του ποσού στο Δήμο πρωθύστερα από την 21η Δεκεμβρίου, είναι τουλάχιστον ανυπόστατη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.