Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

13 σύμβουλοι καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου για «διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και διαπραγμάτευσης σε έργα βιτρίνας»

13 σύμβουλοι καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου για «διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και διαπραγμάτευσης σε έργα βιτρίνας»

«Η  Δημοτική Αρχή  και ο  Δήμαρχος ,  αντί να εναρμονιστεί  με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε  κατά πλειοψηφία  άρα  αντιπροσωπεύει και  την πλειοψηφία των δημοτών , εμμένει  αδικαιολόγητα  στην απόφαση του   να προχωρήσει  με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων  και διαπραγμάτευσης  σε έργα βιτρίνας και μάλιστα με  εργολάβους  της αρεσκείας του», υποστηρίζουν 13 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης στο δήμο Ξηρομέρου.

Οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στην πρόσφταη συνεδρίαση   κατέθεσαν δήλωση και αποχώρησαν.

Η Δήλωση που κατατέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Δευτέρα 16 Μαΐου και αφορά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022  

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία , το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός συντάσσονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι κατόπιν παρεμβάσεων στην και  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Θα  πρέπει να γίνει σαφές ότι  στα πλαίσια του νόμου  ο Δήμαρχος  είναι υποχρεωμένος  να  εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  .

Η  Δημοτική Αρχή  και ο  Δήμαρχος ,   αντί να εναρμονιστεί  με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λήφθηκε  κατά πλειοψηφία  άρα  αντιπροσωπεύει και  την πλειοψηφία των δημοτών ,   εμμένει  αδικαιολόγητα  στην απόφαση του   να προχωρήσει  με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων  και διαπραγμάτευσης  σε έργα βιτρίνας και μάλιστα με  εργολάβους  της αρεσκείας του.

Θεωρούμε  ότι οι συγκεκριμένη πολιτική   δεν συνάδει με το νόμο και την ηθική τάξη και τούτο διότι , σύμφωνα  με την μελέτη που έχει συνταχθεί ,    θα   εκτελεστούν έργα  βιτρίνας και  όχι  τέτοια που       θα συμβάλλουν    ουσιαστικά στην  αντιπλημμυρική  προστασία και θωράκιση  των δημοτικών κοινοτήτων    σε θέσεις και σημεία που συνεχώς πλήττονται  από  θεομηνίες.

Η πρόταση μας είναι ότι θα πρέπει τα χρήματα να  διατεθούν σε πραγματικά έργα  αντιπλημμυρικής προστασίας  για  τοποθεσίες που πράγματι το έχουν ανάγκη  και κυρίως  αυτές  που  πλήττονται επανειλημμένα  από  έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική και  την άνευ λόγου  εμμονή   στο συγκεκριμένο θέμα      ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ   τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή  στους πολίτες     και  δηλώνουμε ότι αποχωρούμε  από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ερωτόκριτος Γαλούνης (Επικεφαλής Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης)

Γαζέτας Παναγιώτης

Κακούρης Ηλίας

Καρφής Θωμάς

Ρετούλης Θωμάς

Σταικος Παναγιώτης  ( Επικεφαλής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου)

Ζορμπάς Ιωάννης

Κολοβός Χρήστος

Γεωργούλας Κωνσταντίνος (Ανεξάρτητος)

Γκόλιας Παναγιώτης  (Ανεξάρτητος)

Ζώγας Νικόλαος         (Ανεξάρτητος)

Λαινάς Κωνσταντίνος  (Ανεξάρτητος)

Λιβάνης Θεόδωρος     (Ανεξάρτητος)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.