Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

1,4 εκατομμύρια ευρώ για καλύτερη πρόσβαση στο ΧΥΤΑ

1,4 εκατομμύρια ευρώ για καλύτερη πρόσβαση στο ΧΥΤΑ

Μέσω ΕΣΠΑ

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται, με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το έργο βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης τμήματος της οδού Λεπενού – Κεχρινιάς, από την θέση Βουριά έως την θέση Τρία Αλώνια (προς Χ..Υ.Τ.Α.) στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1,4 εκατομμύρια ευρώ και δικαιούχος ο Δήμος Αγρινίου. Η απόφαση του Περιφερειάρχη αναφέρει ότι το έργο αφορά στην βελτίωση της βατότητας του δρόμου που αποτελείται από δυο κλάδους. Ο ένας κλάδος είναι η συνέχεια του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου Λεπενού – Λαγκαδά – Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου και ο άλλος κλάδος είναι η συνέχεια του δρόμου Κεχρινιά – Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου. Και οι δυο κλάδοι βρίσκονται μέσα στα όρια του Δήμου Αγρινίου. Το συνολικό μήκος των δρόμων στους οποίους θα γίνουν έργα βελτίωσης είναι 5,4 χιλιόμετρα στον υπάρχοντα ασφαλτοστρωμένο δρόμο και 4,2 χιλιόμετρα στον χωματόδρομο μέχρι την διασταύρωση προς Χ.Υ.Τ.Α.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 17 μήνες και η χρηματοδότηση αντλείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος- Ιόνιοι Νήσοι».

«Το ΕΣΠΑ είναι κομβικής σημασίας χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να δώσουμε ξανά πνοή και προοπτική στην Δυτική Ελλάδα. Συνεχίζουμε με πολύ γοργούς ρυθμούς τις νέες εντάξεις έργων, τις απορροφήσεις πόρων και τις πληρωμές και επιχειρούμε να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που έχουμε στη διάθεση μας», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «η καλή δουλειά που γίνεται στον τομέα αυτό έχει ήδη δείξει πολύ καλά αποτελέσματα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως αναφέρουν όλοι οι σχετικοί δείκτες, είναι μέσα στις πρώτες Περιφέρειες της χώρας σε εντάξεις και απορροφήσεις το τελευταίο επτάμηνο».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.