Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Με 15 διασώστες η ΕΟΕΔ Μεσολογγίου κάλυψε υγειονομικά τις Εορτές Εξόδου

eoed-eortes-exodou (3)

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ.) Μεσολογγίου για μια ακόμη χρονιά κάλυψε υγειονομικά τις εκδηλώσεις εορτασμού για την 192η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων που έλαβαν χώρα με αποκορύφωμα το τριήμερο 30-31 Μαρτίου & 1η Απριλίου όταν και παρέστη ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας.

Οι 15 Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ. από πολύ νωρίς αλλά και κατά την διάρκεια της πομπής ήταν σκορπισμένοι σε διάφορα σημεία, τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών όσο και των ατόμων που παρέλασαν. Για μια ακόμη χρονιά η Ε.Ο.Ε.Δ. ήταν μέσα στα δρώμενα της περιοχής και πρόσφερε στο ακέραιο τις υπηρεσίες της.

Επίσης την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης – Ε.Ο.Ε.Δ. Ι.Π. Μεσολογγίου στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου, κατέθεσε στεφάνι σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους πεσόντες τις φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου η Ε.Ο.Ε.Δ κάλυψε υγειονομικά τον «72ο Δρόμο Θυσίας» με επτά Διασώστες, δύο περιπολικά οχήματα καθώς και δύο δίκυκλες μηχανές. Στο Δρόμο Θυσίας έλαβαν μέρος περισσότεροι από 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα συνολικής απόστασης 10km, από το Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Συμεών έως και το Κήπο των Ηρώων οι Διασώστες ήταν εκεί και έδιναν τις υπηρεσίες τους όπου αυτό χρειάστηκε. «Ήταν ένα τριήμερο μνημόσυνο για την θυσία των προγόνων μας,ήταν μια θυσία που θαυμάστηκε και δοξάστηκε απ’ όλο τον κόσμο. Η Ε.Ο.Ε.Δ. ήταν παρόν και έβαλε και αυτή ένα λιθαράκι στις πραγματικά ωραίες γιορτές εξόδου. Συγχαίρω προσωπικά όλους αυτούς που δούλεψαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη της Ε.Ο.Ε.Δ που για ακόμη μια χρονιά ήταν στην πρώτη γραμμή» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ. Διονύσης Τσιρόγλου.

eoed-eortes-exodou (1)

eoed-eortes-exodou (2)

eoed-eortes-exodou (4)

eoed-eortes-exodou (5)

eoed-eortes-exodou (6)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.