Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Η βροχερή 16η Αυγούστου ήταν η χαριστική βολή για το φετινό καλοκαίρι

Η βροχερή 16η Αυγούστου ήταν η χαριστική βολή για το φετινό καλοκαίρι

Βροχές που έκοψαν στη μέση την καλοκαιρινή διάθεση

Κατά γενική ομολογία το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο βροχερό που θυμόμαστε ποτέ. Μπορεί και άλλα καλοκαίρια να υπήρχαν μπόρες και άστατος καιρός, όμως δεν διαρκούσαν πάνω από 1-2 ώρες και ο καιρός ξαστέρωνε.

Αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστο και την καταραμένη Δυτική πλευρά της Πίνδου και φυσικά την Αιτωλοακαρνανία. Έφερε βροχή ακυρώσεων πριν το 15Αυγουστο όπως αναφέρει δημοσίευμα του agrinionews.gr πριν μερικές μέρες ( δείτε εδώ). Όμως η χαριστική βολή ήταν χθες, στις 16 Αυγούστου. Σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, ορεινή, πεδινή και παραθαλάσσια την επομένη του 15 Αυγουστου έβρεχε ασταμάτητα σε κάποιες περιπτώσεις.  Αν η βροχή σταμάταγε, έφερνε κρύο σε κάποιες περιπτώσεις στα ορεινά. Πανηγύρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, λειτανίες ακυρώθηκαν επί το πλείστον, ενώ μαγαζιά που περίμεναν ολόκληρο χρόνο αυτή τη μέρα είδαν τους τζίρους τους να μην κινούνται στα αναμενόμενα.

Πάνω στο καλοκαίρι δομούνται οικονομίες στην Ελλάδα, καλώς η κακώς, που ουσιαστικά πουλάει τουρισμό. Ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία παραθαλάσσια και ορεινά χωριά και κωμοπόλεις περίμεναν τις μέρες του 15Αυγουστου να κινηθούν λίγο και να μαζέψουν δυνάμεις ( και οικονομίες) για το χειμώνα. Η βροχή όμως της 16ης Αυγούστου έδωσε τη χαριστική βολή.

Και τι έπρεπε λοιπόν να γίνει για αυτό; Φυσικά όχι να κάνουμε δεήσεις και παρακλήσεις να σταματήσει η βροχή. Ίσως κάποιοι στεγασμένοι χώροι να έδιναν τη λύση σε κάποια χωριά. Όπως και να έχει όμως, η μαζική ψυχολογία που επενδύει προγενέστερα σε συγκεκριμένες μέρες το χρόνο να ξεδώσει έχει και το ασύμμετρο ρίσκο που είδαμε και φέτος…

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.