Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

160 (μόνο) τα “ναι” στον Σταύρο Δήμα

160 (μόνο) τα “ναι” στον Σταύρο Δήμα

ImageHandler.ashxΟλοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρώτη εκ των συνταγματικά προβλεπομένων ψηφοφοριών στην Ολομέλεια της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. 160 “ναι” στον Στάυρο Δήμα, 135 “οχι” και 5 απόντες. Με το αποτέλεσμα αυτό δεν εκλέγεται Πρόεδρος Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία.
Τον Σταύρο Δήμα, εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ κι του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Νταβρής.
«Παρών» ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος.
Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει η συνήθης διάκριση ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι».
Από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής Ημαθίας, προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος -απουσία που θεωρείται ότι είναι με νόημα.
Επίσης απουσίαζε ο άρτι αποφυλακισθείς, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη ΧΑ, Στάθης Μπούκουρας, καθώς και ο συνάδελφός του Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Δικαιολογημένα απών από τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης.
Οι Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές ψήφισαν όπως αναμενόταν. “Ναι” οι Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ), Θάνος Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ). “‘Οχι” οι Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ) Κ.Μπαρμπαρούσης (Χρυσή Αυγή), Νίκη Φούντα (ΔΗΜΑΡ) και Νίκος Μωραϊτης (ΚΚΕ)

Νεότερη ενημέρωση από in.gr :

Ελπίζω οι βουλευτές να αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την πρώτη ψηφοφορία.
«Θέλω να συγχαρώ τους ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν τον Στ.Δήμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να εκλεγεί Πρόεδρος στην τρίτη ψηφοφορία.
«Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό, η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε, αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.«Την διέξοδο θα την δώσει ο λαός και η Δημοκρατία» συμπλήρωσε.
«Η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε, θα προχωρήσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες σε αντικατάσταση της κυβέρνησης» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν στις υπόλοιπες διαδικασίες υπέρ του Σταύρου Δήμα, κατέληξε.
Την εκτίμηση ότι με το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.«Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος για εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κατέδειξαν την ανάγκη και έστειλαν μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι πολιτικές που ακολουθούνται στη χώρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιωργος Κ.

    Αγαπητοί φίλοι, 167 είναι όλοι, συν πλήν 3. Ντρέπονται τώρα, θα το κάνουν όμως για τα παιδιά τους στην 3η ψηφοφορία. ΠτΔ βγάζει μόνον η ΧΑ απαλάσσονται με βούλευμα ή πάμε σε εκλογές….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.