Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

18 ασθενείς covid στο Νοσοκομείο Αγρινίου

18 ασθενείς covid στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Τείνει να γίνει οριακή η κατάσταση καθώς αν αυξηθεί ο αριθμός δεν θα επαρκεί το ιατρικό προσωπικό…

Δύσκολες ώρες περνάει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που σε κάποιες περιοχές της χώρας βρίσκεται στα όρια του τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και  ανθρώπινου δυναμικού από τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Το Αγρίνιο δεν είναι ακόμη στο «κόκκινο» αλλά  αν δεν πετύχουν τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας τότε είναι βέβαιο πως η κατάσταση δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσμη στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.  Και το βασικό πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των κλινών για τους ασθενείς covid αλλά ο αριθμός των ιατρών που δεν θα επαρκεί…

Συγκεκριμένα, σήμερα νοσηλεύονται 18 ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Αγρινίου (από 8 που ήταν προ δεκαημέρου). Καλύφθηκαν δηλαδή οι 14 κλίνες των ενηλίκων και επιστρατεύθηκαν και 4 κλίνες από την κλινική παιδιών για covid. Στην απόλυτη ανάγκη θα επιστρατευθούν 14 ακόμη κλίνες αλλά τότε δεν θα υπάρχουν οι αντίστοιχοι γιατροί για να τα βγάλουν πέρα. Δύο παθολόγοι σήμερα δίνουν το 100% των δυνάμεων τους.

Παράλληλα έξι ακόμη άτομα παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα και εστάλη από το νοσοκομείο το δείγμα τους για το αποτέλεσμα ενώ τρία άτομα από το Αγρίνιο νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. κωστας

    Δηλαδή φτιάξαμε τις μεθ αλλά δεν πήραμε γιατρούς νοσηλευτές διοικητικούς για να λειτουργήσουν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.