Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

1881: Το πιο παλιό σημείο της κεντρικής Πλατείας στο Αγρίνιο που ο βανδαλισμός δεν εξαίρεσε

mpellouΒανδαλισμός πράξη 2η. Στην αμέσως προηγούμενη πράξη ( προηγούμενο άρθρο) έγινε αναφορά  ( δείτε εδώ) στο ότι ο βανδαλισμός δεν έχει ιδεολογία.

Εδώ και λίγες μέρες , από τα μέσα της εβδομάδας που πέρασε, είναι βανδαλισμένο το πιο παλιό απομεινάρι του παλιού Αγρινίου που εκτίθεται δημόσια στην κεντρική Πλατεία. Πρόκειται για τη βάση του πεντάφωτου λυχνοστάτη της Πλατείας  που αναγράφει το όνομα του Δημάρχου Μπέλλου που την τοποθέτησε και το έτος 1881.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να σώζεται από το Αγρίνιο του 19ου αιώνα και να εκτίθεται τόσο κεντρικά.  Περαιτέρω σχόλια για το ότι ο βανδαλισμός δεν κάνει διακρίσεις περιττεύουν . Εκείνο όμως που απομένει και προστίθεται με έμφαση είναι ότι ο βανδαλισμός βασίζεται πάνω στην ολική άγνοια ή αδιαφορία της ιστορίας. 

Σημασία έχει ότι η ιστορική σημασία της συγκεκριμένης βάσης επιτάσσει τον  άμεσο καθαρισμό της και σε απώτερο χρόνο την περαιτέρω ανάδειξη της.

Για τη βάση αυτή ενδιαφέρθηκε ο Αρχιτέκτονας Κώστας Πατρώνης,  που δημοσίευσε σχετικό άρθρο στο περιοδικό Ρίζα. Περισσότερα σε παλαιότερο  άρθρο  :

Ποιο σημείο της Κεντρικής Πλατείας Αγρινίου χρονολογείται από το 1881;

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.