Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Συζήτησαν τα κοινά προβλήματα στα Αη-Βασιλιώτικα

unnamed

Κάτοικοι της περιοχής των Αη-Βασιλιώτικων συναντήθηκαν χτες για να συζητήσουν τα προβλήματα, τα οποία είναι κοινά, αποδεικνύοντας ότι οι καλές προθέσεις υπάρχουν και μπορούν να επικρατήσουν. Πολίτες από την περιοχή, ρομά και μη, έθεσαν στο τραπέζι ορισμένα νέα θέματα που έχουν ανακύψει, πέρα από την υποβάθμιση λόγω συνθηκών διαβίωσης κάποιων πολιτών, θέμα για το οποίοι γίνεται προσπάθεια να αμβλυνθεί κάπως.
Το νέο στοιχείο που έχει προκύψει είναι αυτό της όχλησης κυρίως τις βραδινές ώρες από άτομα άσχετα με την περιοχή που έχουν βρει ένα ιδιότυπο καταφύγιο στα Αη-Βασιλιώτικα και όπως λένε κάτοικοι και των δύο κοινοτήτων δεν αφήνουν κανέναν να κλείσει μάτι τα βράδια. “Δέκα μέρες έχουμε να κοιμηθούμε”, έλεγε κάτοικος της περιοχής κι αναφερόταν σε μουσικές, αυτοσχέδιους αγώνες,βανδαλισμούς κλπ που μάλιστα προέρχονται από κάποιους που έρχονται από άλλα μέρη ακόμα κι από χιλιόμετρα μακριά.
Το ενδιαφέρον είναι ότι πολίτες από τις τοπικές κινήσεις ‘όπως η “Νέα  Γη” αλλά και άτομα με κάποια επιφάνεια στην τοπική κοινότητα των ρομά υποσχέθηκαν να προσπαθήσουν από κοινού, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους, να μην επιτρέψουν να υποβαθμίζουν μερικοί κακοί πολίτες τη ζωή τους.

Ο δήμος από την πλευρά του διαμήνυσε ότι θα πράξει όσα του αναλογούν ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και εργασίες καθαρισμού στην περιοχή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Γιώργος

    Ο παλιός (μαυροπουκαμισάς) και ο νέος (μαντίλα), μετά από χρόνια θα αναρτήσουν την φώτο στο Αγρίνιο old memories και θα λένε τα εγγόνια τους τη αγώνα κάνανε οι δικοί τους και τι πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου, γνωρίζοντας ποιός είχε κότες και αιγοπρόβατα.

  2. antikeimenikos

    Μόνο ο δικαστής Ντρεντ μπορεί να λύσει το θέμα με τους ρομά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.