Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Το 1o ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου: Ενημερωτική επιστολή προς τους μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και τους γονείς τους

Το 1o ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου: Ενημερωτική επιστολή προς τους μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και τους γονείς τους

Ενημερωτική επιστολή του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου προς τους μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και τους γονείς τους.

2Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου είναι ένα  Επαγγελματικό Λύκειο που δίνει διέξοδο στο μαθητή για επαγγελματική αποκατάσταση , μέσω του πτυχίου του στην ειδικότητα που επιλέγει , αλλά και για ανώτατες και ανώτερες σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Επαγγελματικών Λυκείων.

Στην Α΄ τάξη οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και τρία μαθήματα επιλογής, από τους  τομείς του σχολείου μας. Τα μαθήματα επιλογής στοχεύουν στο να γνωρίσουν οι μαθητές το γενικό χαρακτήρα και το αντικείμενο των τομέων του σχολείου μας, ώστε στη Β΄ τάξη να επιλέξουν τον τομέα που τους ταιριάζει.

Στη Β΄ τάξη παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και μαθήματα του τομέα τους.

Στη Γ΄ τάξη επιλέγουν την ειδικότητα του τομέα που θα παρακολουθήσουν και διδάσκονται τα αντίστοιχα μαθήματα ειδικότητας και τα μαθήματα γενικής παιδείας. Με την ολοκλήρωση της φοίτησης οι μαθητές αποκτούν πτυχίο που είναι το εφαλτήριο για την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και απολυτήριο Λυκείου ισότιμο των Γενικών Λυκείων.

Οι μαθητές μπορούν να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις , εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και δύο (2) μαθήματα ειδικότητας , με πρόσβαση στα αντίστοιχα ΤΕΙ του τομέα τους, σε στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών, πυροσβεστική, αστυνομία, εμπορικό ναυτικό και επίσης από το 2017 και εφεξής, σε ποσοστό 1% , επιπλέον του αριθμού των εισακτέων από τα Γενικά Λύκεια, θα εισάγονται σε Πανεπιστημιακές Σχολές μαθητές από τα ΕΠΑ.Λ., σε σχολές αντίστοιχες του τομέα που αποφοίτησαν(Γεωπονικές Σχολές, Οικονομικές Σχολές, Πολυτεχνία κ.αλ. ).

     2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.