Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

1st Trichonian Triathlon

1st Trichonian Triathlon

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου ΤΡΙΤΩΝΑΣ με την τεχνική υποστήριξη της Transitions Sports συνδιοργανώνουν τον αγώνα ”1st TRICHONIAN TRIATHLON” την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 στις 10π.μ στη Λίμνη Τριχωνίδα (θέση Δογρή), με την συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
goal-kyriakis20140831Ο αγώνας τριάθλου αποτελείται από τρία αθλήματα : κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή. Η κολύμβηση είναι 750 μέτρα στη λίμνη Τριχωνίδα, 20 χιλιόμετρα ποδηλασία σε διαδρομή χαραγμένη πέριξ της Λίμνης Τριχωνίδας και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Η ιδιαιτερότητα και η ομορφιά του αγώνα έγκειται στο γεγονός, ότι το κολύμπι είναι στο νερό της λίμνης, που το διαφοροποιεί από το κολύμπι στο κολυμβητήριο. Για τους αθλητές καθίσταται απαραίτητη η δυνατότητα προσανατολισμού σ’ανοιχτό νερό, η προσαρμογή στο κρύο νερό καθώς επίσης και η δυνατότητα κολύμβησης με κύματα και άλλους αθλητές.

Επίσης το τρέξιμο και η ποδηλασία γίνονται υπό καθεστώς κόπωσης και επιτείνουν την δυσκολία του αγώνα, αλλά αναδεικνύουν ταυτόχρονα τις δυνατότητες των αθλητών και το αμείωτο ενδιαφέρον που προκαλεί ένας αγώνας τριάθλου.

Στόχος του αγώνα είναι η προώθηση του τριάθλου, η καθιέρωση του TRICHONIAN TRIATHLON, καθώς και η ανάδειξη της Λίμνης Τριχωνίδας, ως μοναδικής φυσικής πίστας για την πραγματοποίηση των ναυταθλητικών αθλημάτων καθώς και για την προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10π.μ στη Δογρή, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.(θέση κτήμα Πιθάρι)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.