Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Πέτυχε το 2ο φεστιβάλ μαθητικών χορωδιών ελληνικού τραγουδιού

Πέτυχε το 2ο φεστιβάλ μαθητικών χορωδιών ελληνικού τραγουδιού

2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών Ελληνικού τραγουδιού των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι

 xorodies1 xorodies2 xorodies3

 Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι την Κυριακή 8/3 το Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών Ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλ/νίας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και την Σχολική Σύμβουλο Μουσικής Αγωγής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας.

Συμμετείχαν δε, χορωδίες των Γυμνασίων 1ο Ναυπάκτου, Αιτωλικού, Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου – Πολύχρωμες νότες, 3ο Ναυπάκτου, 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου, του ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου, των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα» Αγρινίου και του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.

Σε δήλωσή της, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Βίκυ Κώτση – Αλαφοδήμου σημειώνει ότι: «Το Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών είναι ένα γεγονός πολιτιστικό, που αγγίζει την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της καλλιτεχνικής αγωγής και παιδείας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους καθηγητές που ασχολούνται με την καλλιέργεια της χορωδιακής τέχνης, την φωνητική εξάσκηση των μαθητών και την ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων χορωδιών. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κορυφαίος Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότζι, θεωρεί τη χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.

Για την επιτυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ, θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας και ιδιαίτερα τον Δ/ντή κ. Παπαθανασίου, τη Σχολική Σύμβουλο Μουσικής Αγωγής Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Ελλάδος κα Σακκά – Κυρίτση Κων/να και τον υπεύθυνο Πολιτιστικών Προγραμμάτων Νομού Αιτ/νίας κ. Ρένο Χριστοδουλίδη».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.