Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

2 και 3 Φεβρουαρίου το πανηγύρι του χειμωνιάτικου Αη Συμιού στο Μεσολόγγι

2 και 3 Φεβρουαρίου το πανηγύρι του χειμωνιάτικου Αη Συμιού στο Μεσολόγγι

Ενταγμένο πλέον στην άυλη πολιτιστικό κληρονομιά της UNESCO, το παραδοσιακό πανηγύρι του Χειμωνιάτικου Αη Συμιού θα πραγματοποιηθεί και φέτος 2 και 3 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τους Συλλόγους Πανηγυριστών.

Ειδικότερα το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 4.30 μ.μ. στο Ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών θα τελεστεί Εσπερινός ενώ το βράδυ οι παρέες πανηγυριστών θα γλεντήσουν στο χώρο τους.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου-Εορτή του Αγίου Συμεών- το πρωί θα τελεστεί στο μοναστήρι Θεία Λειτουργία, ενώ μετά το πέρας αυτής, οι πανηγυριστές θα παραμείνουν στα στέκια τους για τη συνέχεια του γλεντιού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00 μ.μ.θα γίνει παρέλαση των συλλόγων πανηγυριστών από την Πύλη προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ το πανηγύρι θα συνεχισθεί στα στέκια της πόλης του Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Σε τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση, ερώτηση για ήρωες, καί η λέξεις ήταν ξένα ονόματα, στό τηλεπαιχνίδι δε μπορούσε να βάλουν ήρωες γνήσιους έλληνες, Κατσαντώνη, Μπουκουβάλα, δίπλα, Τσόγκα, κ τ λ , Όστε να γνωρίζει καί ο ελληνικός λαός την ιστορία, αραγες για γιά ξένους ήρωες τό παρουσίασαν πονηρά, όπου αυτά είναι για τά μικρά παιδιά Όστε να αποφεύγουν τους δικούς τους έλληνες ήρωες τους πραγματικούς, πώς θα ξέρει ο λαός την ιστορία του; Αν δε παρουσιάζεται και δέν προβάλλεται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.